Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
személyre
+

Az avokádóhoz

3 db kevésbé érett avokádó
3 - 4 ek liszt
1 db tojás
só, bors
4 - 5 ek zsemlemorzsa

A mártogatóshoz

2 - 3 nagy ek tejföl
1 ek majonéz
só, bors
1 gerezd kisebb fokhagyma
1 - 1 csipet oregánó és bazsalikom
1 tk facsart citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Izgalmas snack: rántott avokádó

Ha valami nagyon nem mindennapi kajára vágytok, akkor kössétek fel a gatyátokat és készítsetek otthon rántott avokádót! Nem, nem hibbantunk meg, ez tényleg egy extra különleges és finom snack tud lenni. Tuti ötlet vendégváró partyfalatnak, ráadásul elkészíteni is sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, hiszen ezek az avokádók bizony sütőben sültek olaj helyett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

Az avokádóhoz

3 db kevésbé érett avokádó
3 - 4 ek liszt
1 db tojás
só, bors
4 - 5 ek zsemlemorzsa

A mártogatóshoz

2 - 3 nagy ek tejföl
1 ek majonéz
só, bors
1 gerezd kisebb fokhagyma
1 - 1 csipet oregánó és bazsalikom
1 tk facsart citromlé
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

Az avokádókat kettévágjuk, kivesszük a magjait, leszedjük a héjukat és vastagabb szeletekre vágjuk. A szeleteket először lisztbe majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük őket, a sütés vége felé pici olívaolajjal meglocsolhatjuk a szeleteket. Amíg sülnek az avokádók elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a facsart citromlével. A megsült avokádókat a szósszal együtt tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások