Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

1
nagyobb tálhoz
+

A csirkecsíkokhoz

500 g csirkemellfilé
150 g rizsliszt
4 db tojás
200 g panko morzsa
só, bors
olaj a sütéshez

A sült krumplihoz

600 g sütni való burgonya (hámozott)
olaj a sütéshez

A whiskey-s bbq szószhoz

2 ek paradicsompüré
200 g ketchup
100 ml whiskey
50 g almaecet
50 g barna cukor
1 tk fokhagymapor
1 ek Worcester szósz
1 ek füstölt paprika
1 tk chiliszósz
só, bors

A remuládhoz

100 g tejföl
100 g majonéz
20 g mustár
50 g savanyú uborka
2 szál újhagyma
½ db citrom leve
só, bors
1 ek barna cukor
1 ek fehér bors
1 ek szárított petrezselyem
1 ek szárított snidling
1 ek szárított tárkony
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Jani-féle fullextrás csirkecsíkok

Ezúttal egy amcsi desszert, a sundea ihletett meg, ami egy nagy adag fagyi, rajta mindenféle szórás és öntet. Nos, az alapot most lecseréltem sült krumplira, a feltétet csirkecsíkok helyettesítik, kétféle szósz pedig megkoronázza az egészet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagyobb tálhoz
+

A csirkecsíkokhoz

500 g csirkemellfilé
150 g rizsliszt
4 db tojás
200 g panko morzsa
só, bors
olaj a sütéshez

A sült krumplihoz

600 g sütni való burgonya (hámozott)
olaj a sütéshez

A whiskey-s bbq szószhoz

2 ek paradicsompüré
200 g ketchup
100 ml whiskey
50 g almaecet
50 g barna cukor
1 tk fokhagymapor
1 ek Worcester szósz
1 ek füstölt paprika
1 tk chiliszósz
só, bors

A remuládhoz

100 g tejföl
100 g majonéz
20 g mustár
50 g savanyú uborka
2 szál újhagyma
½ db citrom leve
só, bors
1 ek barna cukor
1 ek fehér bors
1 ek szárított petrezselyem
1 ek szárított snidling
1 ek szárított tárkony
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A krumplit hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük száradni, míg elkészítjük a szószokat. 

A bbq szószhoz lepirítjuk a paradicsompürét, ráöntjük a ketchupot és a whiskey-t, majd elpároljuk az alkoholt belőle. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd lassú tűzön sűrűre forraljuk.

A remulád összetevőit egy aprítóban leturmixoljuk, de nem túl hígra.

A csirkét felcsíkozzuk, majd sorrendben rizslisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba, és panko morzsába panírozzuk, 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük, és leitatjuk róla az olajat.

A krumplit forró olajban ropogósra sütjük, majd leitatjuk róla az olajat, és sózzuk.

Egy nagy tálba szedünk a sült krumpliból, erre pakoljuk a csirkecsíkokat, majd meglocsoljuk a kétféle mártással, és már ehetjük is.

Ha tetszett a Jani-féle fullextrás csirkecsíkok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások