Hozzávalók
A csirkecsíkokhoz
- 500 g csirkemellfilé
- 150 g rizsliszt
- 4 db tojás
- 200 g panko morzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
A sült krumplihoz
- 600 g sütni való burgonya (hámozott)
- olaj a sütéshez
- só
A whiskey-s bbq szószhoz
- 2 ek paradicsompüré
- 200 g ketchup
- 100 ml whiskey
- 50 g almaecet
- 50 g barna cukor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek Worcester szósz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 tk chiliszósz
- só, bors
A remuládhoz
- 100 g tejföl
- 100 g majonéz
- 20 g mustár
- 50 g savanyú uborka
- 2 szál újhagyma
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 1 ek barna cukor
- 1 ek fehér bors
- 1 ek szárított petrezselyem
- 1 ek szárított snidling
- 1 ek szárított tárkony
Hozzávalók
A csirkecsíkokhoz
- 500 g csirkemellfilé
- 150 g rizsliszt
- 4 db tojás
- 200 g panko morzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
A sült krumplihoz
- 600 g sütni való burgonya (hámozott)
- olaj a sütéshez
- só
A whiskey-s bbq szószhoz
- 2 ek paradicsompüré
- 200 g ketchup
- 100 ml whiskey
- 50 g almaecet
- 50 g barna cukor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek worcester szósz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 tk chiliszósz
- só, bors
A remuládhoz
- 100 g tejföl
- 100 g majonéz
- 20 g mustár
- 50 g savanyú uborka
- 2 szál újhagyma
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 1 ek barna cukor
- 1 ek fehér bors
- 1 ek szárított petrezselyem
- 1 ek szárított snidling
- 1 ek szárított tárkony
A krumplit hasábokra szeljük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük száradni, míg elkészítjük a szószokat.
A bbq szószhoz lepirítjuk a paradicsompürét, ráöntjük a ketchupot és a whiskey-t, majd elpároljuk az alkoholt belőle. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd lassú tűzön sűrűre forraljuk.
A remulád összetevőit egy aprítóban leturmixoljuk, de nem túl hígra.
A csirkét felcsíkozzuk, majd sorrendben rizslisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba, és panko morzsába panírozzuk, 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük, és leitatjuk róla az olajat.
A krumplit forró olajban ropogósra sütjük, majd leitatjuk róla az olajat, és sózzuk.
Egy nagy tálba szedünk a sült krumpliból, erre pakoljuk a csirkecsíkokat, majd meglocsoljuk a kétféle mártással, és már ehetjük is.
Ha tetszett a Jani-féle fullextrás csirkecsíkok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!