Street food

Krumplislángos

Krumplis lángos

Hozzávalók
A tésztához
400 g
tisztított burgonya
30 g
élesztő
600 ml
langyos tej
20 g
kristálycukor
1 kg
finomliszt + a formázáshoz
25 g
bő olaj a sütéshez + a formázáshoz
A tálaláshoz
6 gerezd
fokhagyma
400 g
tejföl
300 g
reszelt trappista

Elkészítés

A krumplis lángos elkészítéséhez először a burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és még forrón áttörjük. Az élesztőt elkeverjük a langyos tejben, hozzáadjuk a cukrot és 2 evőkanál lisztet. A kihűlt, áttört burgonyához hozzákeverjük a maradék lisztet és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. Dagasztógépben alacsony fordulaton sima tésztává dagasztjuk, majd lefedve 1 órán keresztül kelesztjük. 

Ezután lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és 10-12 egyenlő részre osztjuk. A kiadagolt tésztából gömböket formázunk, és egy vékonyan kiolajozott zárható dobozban még fél óráig kelesztjük. Olajos kézzel kör alakúra formázzuk a megkelt tésztákat, és 200 fokos olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Zúzott fokhagymával, tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. 

Krumplis lángos (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Kelesztési idő: 1,5 óra

Bár ez a krumplis lángos igazi aduász, azért próbáljatok ki minél többfélét, amíg tart a nyár! Utána a hideg évszakokban pedig már csak a kedvenceteket kell tömeggyártásban készíteni otthon, hogy emlékezzetek a szép, meleg nyári strandolós napokra. Íme még több király lángos:

Joghurtos lángos

Bolognai raguval töltött lángos

Baconnel és sajttal töltött lángos

www.streetkitchen.hu

Mindannyian szeretjük a lángosokat! Ha egy kis újdonságra vágytok, készítsétek ezt a krumplis változatot.

Hozzávalók

10 - 12 darabhoz
A tésztához
400 g
tisztított burgonya
30 g
élesztő
600 ml
langyos tej
20 g
kristálycukor
1 kg
finomliszt + a formázáshoz
25 g
bő olaj a sütéshez + a formázáshoz
A tálaláshoz
6 gerezd
fokhagyma
400 g
tejföl
300 g
reszelt trappista

A krumplis lángos elkészítéséhez először a burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és még forrón áttörjük. Az élesztőt elkeverjük a langyos tejben, hozzáadjuk a cukrot és 2 evőkanál lisztet. A kihűlt, áttört burgonyához hozzákeverjük a maradék lisztet és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. Dagasztógépben alacsony fordulaton sima tésztává dagasztjuk, majd lefedve 1 órán keresztül kelesztjük. 

Ezután lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és 10-12 egyenlő részre osztjuk. A kiadagolt tésztából gömböket formázunk, és egy vékonyan kiolajozott zárható dobozban még fél óráig kelesztjük. Olajos kézzel kör alakúra formázzuk a megkelt tésztákat, és 200 fokos olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Zúzott fokhagymával, tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. 

Krumplis lángos (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Kelesztési idő: 1,5 óra

Bár ez a krumplis lángos igazi aduász, azért próbáljatok ki minél többfélét, amíg tart a nyár! Utána a hideg évszakokban pedig már csak a kedvenceteket kell tömeggyártásban készíteni otthon, hogy emlékezzetek a szép, meleg nyári strandolós napokra. Íme még több király lángos:

Joghurtos lángos

Bolognai raguval töltött lángos

Baconnel és sajttal töltött lángos

Ha tetszett a Krumplis lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept