Hirdetés
Húsvéti menü

Baconnel és sajttal töltött lángos

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A tésztához

300 ml víz
1 tk cukor
25 g élesztő
500 g liszt
1 tk só
2 ek olaj

A töltelékhez

300 g bacon
300 g reszelt trappista sajt
olaj a sütéshez

A tálaláshoz

300 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Baconnel és sajttal töltött lángos

A lángos az a kaja, amit minden évszakban, minden étkezésként szívesen fogyaszt az ember. Ez most egy pirított baconnel és sajttal töltött verzió, ami baromi finom lett, de készülj fel, hogy ezután egy darabig semmit nem fogsz enni, mert annyira laktató! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A tésztához

300 ml víz
1 tk cukor
25 g élesztő
500 g liszt
1 tk só
2 ek olaj

A töltelékhez

300 g bacon
300 g reszelt trappista sajt
olaj a sütéshez

A tálaláshoz

300 ml tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom

A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval,  majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. 10 perc dagasztás után, 40-60 percig pihentetjük,, hogy a duplájára keljen a tészta. A bacont felszeleteljük és lepirítjuk, majd a megkelt tésztát 4 részre osztjuk, gömb alakúra formázzuk, és sodrófával  nagyjából 1 centi vastag köröket formázunk belőlük.

Az egyik felére halmozzuk a bacont, majd a reszelt sajtot, és félbehajtjuk, majd alaposan összenyomkodjuk a szélét, nehogy a töltelék kifolyjon. Kb. 180 fokos bő olajban, szép aranybarnára sütjük a lángosokat, nagyjából 5-8 perc alatt.

A töltött lángos tálalása

A zúzott fokhagymát a tejföllel, sóval és borssal összekeverjük, és mártogatósként a lángos mellé kínáljuk.

Ha tetszett a töltött lángos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások