Hozzávalók
A tésztához
- 400 g liszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk só
- 200 ml meleg víz
- 1 tk cukor
- 15 g friss élesztő
- 200 ml natúr joghurt
- 2 ek olaj
A sütéshez
- olaj
A tálaláshoz
- tejföl
- fokhagyma
- lila hagyma
- reszelt sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g liszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk só
- 200 ml meleg víz
- 1 tk cukor
- 15 g friss élesztő
- 200 ml natúr joghurt
- 2 ek olaj
A sütéshez
- olaj
A tálaláshoz
- tejföl
- fokhagyma
- lila hagyma
- reszelt sajt
A joghurtos lángos esetében érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni a tésztát, és hűtőben tárolni. Sütés előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, és kigombócozva megkelesztjük. De ha aznap készítjük, akkor így csináljuk: a liszteket és a sót összekeverjük, a vízben felfuttatjuk a cukorral az élesztőt. A többi hozzávalóval is összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, és kiolajozott edényben, lefedve hagyjuk legalább 1 órát állni. Ezután gombócokat formázunk belőle, tepsire rakjuk és hagyjuk fél órát letakarva kelni. Bő olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel, szeletelt lila hagymával és reszelt sajttal tálaljuk.
Ha tetszett a joghurtos lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!