A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A lángoshoz
- 450 g burgonya (megtisztítva)
- 450 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 kg liszt
- 25 g só
- bő olaj a sütéshez
A bolognai raguhoz
- 20 ml olaj
- 150 g hagyma
- 200 g répa
- 150 g zellergumó
- 1 szál szárzeller
- 500 g darált sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 ml passata
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk oregánó
A tálaláshoz
- reszelt sajt
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A lángoshoz
- 450 g burgonya (megtisztítva)
- 450 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 kg liszt
- 25 g só
- bő olaj a sütéshez
A bolognai raguhoz
- 20 ml olaj
- 150 g hagyma
- 200 g répa
- 150 g zellergumó
- 1 szál szárzeller
- 500 g darált sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 ml passata
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk oregánó
A tálaláshoz
- reszelt sajt
A bolognai raguval töltött lángos elkészítéséhez a krumplit kis kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt egy tálba tesszük a cukorral, kanállal áttörjük, majd ráöntjük a langyos tejet és megvárjuk, míg kissé felfut. A lisztet és a sót egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk az áttört krumplit és a tejes keveréket, majd kidagasztjuk. Letakarjuk, és langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát és zellergumót, majd a kis kockákra vágott szárzellert és további kb. 2 percig pirítjuk.
Beletesszük a darált húst is, és erős lángon 3-4 percig pirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. Megszórjuk a pirospaprikával, és közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Végül belekeverjük az oregánót, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A megkelt tésztát kb. 10 egyenlő részre osztjuk. Egy olajozott tálcán kör alakúra nyújtjuk olajos kézzel, 2-3 kanál ragut kanalazunk a belsejébe, félbehajtjuk, és a széleit alaposan összenyomkodjuk. 180 fokos olajban kb. 3 perc alatt készre sütjük, közben az idő felénél megfordítjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük a kész lángosokat, és leitatjuk róluk a felesleges olajat. Tálaláskor a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Elkészítési idő: 60 perc
Pihentetési idő: 60 perc
Összesen: 120 perc
Ha tetszett a bolognai raguval töltött lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több lángos:
Káposztás lángos
Édesburgonyás-zöldfűszeres lángos, tejföllel és camembert-rel
Lecsóval töltött lángos