Hirdetés

A legkirályabb kamu pizza: olaszos flat bread!

Hozzávalók

4
szelethez
+

A tésztához:

Hozzávaló kipipálva
80 g BL 80-as liszt
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz
Hozzávaló kipipálva
1 ek olívaolaj

A feltéthez:

Hozzávaló kipipálva
1 fej kisebb vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
300 ml passzírozott paradicsom (passata)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 gömb mozzarella
Hozzávaló kipipálva
100 g pármai sonka
Hozzávaló kipipálva
pár levél friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legkirályabb kamu pizza: olaszos flat bread!

Nincs az az étel, amit ne lehetne „pizzásítani”! Mert a pizza jó és finom! Jöjjön egy verzió, aminek az alapja a flat bread, egy vékony tészta, ami sokkal könnyebbé teszi ezt az ételt! Tökéletes partykellék, előétel, vagy csak simán megnyugtatja a lelked, hogy nem ettél annyi szénhidrátot, mégis megvolt a pizza élmény!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
szelethez
+

A tésztához:

Hozzávaló kipipálva
80 g BL 80-as liszt
Hozzávaló kipipálva
½ tk só
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz
Hozzávaló kipipálva
1 ek olívaolaj

A feltéthez:

Hozzávaló kipipálva
1 fej kisebb vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
300 ml passzírozott paradicsom (passata)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított bazsalikom
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított oregánó
Hozzávaló kipipálva
1 csipet szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 gömb mozzarella
Hozzávaló kipipálva
100 g pármai sonka
Hozzávaló kipipálva
pár levél friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd összegyúrjuk. 5 percig pihentetjük, majd megint átgyúrjuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Azért van erre szükség, hogy szép, egyenletes tésztát kapjunk, így nem fog szétszakadni és rugalmas lesz. A pizzaszószhoz a hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, erre pedig jöhet a paradicsomszósz. Fűszerezzük, pár perc alatt összerotyogtatjuk és kész is van!

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és mint a rétestésztát, elkezdjük széthúzkodni addig, amíg egy szép vékony lapot nem kapunk. Hogy ez könnyebben menjen, olívaolajos kézzel érdemes csinálni, ettől lesz ropogós az alapunk. A “kinyújtott” tésztát megkenjük a pizzaszósszal, jöhet a pármai sonka, a mozzarella, és mehet is a sütőbe, 180 fokra, 5-10 percre. Ha kész, rátépkedünk pár levél bazsalikomot és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?