Hozzávalók
A tésztához:
- 80 g BL 80-as liszt
- ½ tk só
- 1 ek víz
- 1 ek olívaolaj
A feltéthez:
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított bazsalikom
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet szárított majoranna
- 1 gömb mozzarella
- 100 g pármai sonka
- pár levél friss bazsalikom
A legkirályabb kamu pizza: olaszos flat bread!
Hozzávalók
A tésztához:
- 80 g BL 80-as liszt
- ½ tk só
- 1 ek víz
- 1 ek olívaolaj
A feltéthez:
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szárított bazsalikom
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet szárított majoranna
- 1 gömb mozzarella
- 100 g pármai sonka
- pár levél friss bazsalikom
A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd összegyúrjuk. 5 percig pihentetjük, majd megint átgyúrjuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Azért van erre szükség, hogy szép, egyenletes tésztát kapjunk, így nem fog szétszakadni és rugalmas lesz. A pizzaszószhoz a hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, erre pedig jöhet a paradicsomszósz. Fűszerezzük, pár perc alatt összerotyogtatjuk és kész is van!
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és mint a rétestésztát, elkezdjük széthúzkodni addig, amíg egy szép vékony lapot nem kapunk. Hogy ez könnyebben menjen, olívaolajos kézzel érdemes csinálni, ettől lesz ropogós az alapunk. A “kinyújtott” tésztát megkenjük a pizzaszósszal, jöhet a pármai sonka, a mozzarella, és mehet is a sütőbe, 180 fokra, 5-10 percre. Ha kész, rátépkedünk pár levél bazsalikomot és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Ha tetszett az olaszos flat bread receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!