Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Lilla kedvence: Nyíregyházi gyrostál

Hozzávalók

2
személyre
+
500 g fagyasztott hasábburgonya
500 g csirkemell
olaj
só, bors
2 tk fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 db paradicsom
1 fej kis lilahagyma
2 ek konzerv kukorica
½ db kígyóuborka
100 g trappista sajt

A mártáshoz

300 g tejföl
80 g majonéz
2 - 3 ek ketchup
1 gerezd kisebb friss fokhagyma
2 tk méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lilla kedvence: Nyíregyházi gyrostál

Tényleg, bárki, ha megkérdezi, hogy mi a kedvenc kajám, és rávágom, hogy a nyíregyházi gyrostál, akkor mindig meglepődnek, mert sokszor valami nagyon olasz, nagyon trendi kaját várnak. :D Nyíregyházáról származon, és csak nálunk készítik így, ebben a formában a gyrost. Amikor felköltöztem Budapestre, furcsa is volt, hogy sehol nem kapni, sajtos, csak csirkemellből, édes tartármártás szerű cuccal készülő gyrostálat :/ Kisebb közvéleménykutatás után rájöttem, hogy csak Nyíregyházán csinálják így. Úgyhogy elérkezettnek láttam az időt, hogy végre megcsináljam a kedvenc receptemet! Nagyon remélem, hogy mindenkinek ízleni fog! :D (a mártásból amúgy érdemes dupla adagot csinálni, mert ez a kaja úgy jó, ha ki sem látszik a mártás alól, :D tényleg!!)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
500 g fagyasztott hasábburgonya
500 g csirkemell
olaj
só, bors
2 tk fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 db paradicsom
1 fej kis lilahagyma
2 ek konzerv kukorica
½ db kígyóuborka
100 g trappista sajt

A mártáshoz

300 g tejföl
80 g majonéz
2 - 3 ek ketchup
1 gerezd kisebb friss fokhagyma
2 tk méz
Bevásárlólistához adom

Nagyon egyszerű elkészíteni: a krumplit bő olajban kisütjük és hagyjuk lecsepegni. A csirkét felkockázzuk, a fűszerekkel és 1 evőkanál olajjal összekeverjük majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon alaposan lepirítjuk. A sajtot lereszeljük.

A lilahagymát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük, az uborkát gyufaszál nagyságúra vágjuk. A mártáshoz a hozzávalókat egy tálkában alaposan elkeverjük. A krumplit, húst, zöldségeket, sajtot külön külön tálkákba rakjuk és mindenki magának rakja össze a kaját: a tányérra rakunk a sült krumpliból, erre jöhet  a hús, a zöldségek, leöntjük indokolatlan mennyiségű mártással és megszórjuk reszelt sajttal. Nyilván lehet még fokozni egy kis baconnel, aki szeretné! 😀

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások