Hirdetés

Hozzávalók

6
pizzához
+

Az alap pizzatésztához

500 ml víz
2 g friss élesztő
20 g cukor
15 g só
1 ek olívaolaj
800 - 850 g 00-ás pizzaliszt

A Marinara pizzához

1 db polpa konzerv (1 db/400 g)
1 tk só
1 tk oregánó
5 - 6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Marinara pizza

A fokhagyma nagyon sok ételbe remekül beilleszthető, ami alól a Marinara pizza sem kivétel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
pizzához
+

Az alap pizzatésztához

500 ml víz
2 g friss élesztő
20 g cukor
15 g só
1 ek olívaolaj
800 - 850 g 00-ás pizzaliszt

A Marinara pizzához

1 db polpa konzerv (1 db/400 g)
1 tk só
1 tk oregánó
5 - 6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pizzatészta

A pontosan kimért langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat is, és a lisztre öntjük. 

Most 830 g lisztet mértem, de dolgoztam már az ajánlott mennyiségeken belül több mennyiséggel is. Ez nagyban függ az évjáratoktól és a termőterületektől.

Dagasztógépben elkeverjük, majd közepes fokozaton simára dagasztjuk. Még ha rövid szünetet tartunk is, legalább 15-20 percig dolgozzunk a tésztával!

A kidolgozott tésztát egy nagy méretű műanyag zacskóba tesszük, amit előtte vékonyan beolajozunk. 10-12 fokos hűtőszekrénybe tesszük 12-24 órára, vagy akár hosszabb időre is. Akkor lesz jó minőségű a pizzatésztánk, ha alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig kelesztjük.

A felhasználás előtt 4-6 órával korábban kivesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre adagoljuk, amikből kis gombócokat formálunk. Beletesszük egy olyan, vékonyan kiolajozott edénybe, ami lefedhető, és kellő hely lesz a tészták térfogat-növekedéséhez. Ettől lesz alkalmas az újrakelesztéshez.

A pizza sütési idejét mindenkinek meg kell tapasztalnia, a sütőjében elérhető legmagasabb hőmérséklet, és teljesítmény függvényében. A klasszikus, fával fűtött kemencék 450-480 fokon sütnek, és a sütés idő, kapaszkodjatok meg, 45-50 másodperc! A háztartási sütők 230-300 fokon működnek, így a tapasztalt sütés idő tizeniksz perc is lehet.

A feltét

A Marinara pizzához az ízesített paradicsommártás felhasználása teljesen egyezik az előző ajánlással. A szétterített mártás tetejére vékony fokhagymaszeleteket teszünk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és készre sütjük.

marinara pizza
Marinara pizza

Előkészítési idő: 25 perc
Kelesztés: 6-24 óra
Elkészítési idő: 9-10 perc / 6 pizza

Ha tetszett a marinara pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több pizza:

Margherita pizza
Pizza e fichi
Hawaii pizza

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?