Hozzávalók
A tésztához
- 25 g élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 500 g liszt
- 15 g só
- 2 ek olaj
A szószhoz
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata
- só, bors
- 2 tk szárított oregánó
- 1 csokor friss vagy 2 tk szárított bazsalikom
A feltéthez
- 200 g trappista sajt
- 180 g gépsonka
- 200 g konzerv ananász
Hozzávalók
A tésztához
- 25 g élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 500 g liszt
- 15 g só
- 2 ek olaj
A szószhoz
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml passata
- só, bors
- 2 tk szárított oregánó
- 1 csokor friss vagy 2 tk szárított bazsalikom
A feltéthez
- 200 g trappista sajt
- 180 g gépsonka
- 200 g konzerv ananász
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és hagyjuk 10-15 percet állni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet kézzel vagy dagasztógéppel kidagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, és hagyjuk 50-60 percet állni, hogy megkeljen a tészta.
A pizzaszószhoz közepes lángon olajat hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a passatát. Ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük az oregánót és a felaprított friss bazsalikomot is. Ha esetleg nincs friss, nyugodtan használhattok szárítottat. Az egészet összeforraljuk, és félretesszük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 40×50 cm-esre nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a paradicsomos alappal, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a gépsonkával és a lecsöpögtetett ananásszal, majd 230 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Felszeleteljük, és aki bírja a forrót, már flamózhatja is.
- Előkészítési idő: 75 perc
- Sütési idő: 15 perc
- Főzési idő: 5 perc
- Összesen: 95 perc
Ha tetszett a hawaii pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!