A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A gnocchihoz
- 1 csomag bolti gnocchi (500 g-os kiszerelés)
- só
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 25 g finomliszt
- 500 ml tej
- 400 g vörös cheddar
- só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 150 g vörös cheddar
A tálaláshoz
- 80 g karikázott jalapeno
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A gnocchihoz
- 1 csomag bolti gnocchi (500 g-os kiszerelés)
- só
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 25 g finomliszt
- 500 ml tej
- 400 g vörös cheddar
- só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 150 g vörös cheddar
A tálaláshoz
- 80 g karikázott jalapeno
A gnocchi and cheese első lépéseként a gnocchit bő, enyhén sós, lobogó vízben kb. 2 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A sajtszószhoz először vajat melegítünk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 1 percig pirítjuk közepesen erős hőfokon. Hozzáöntjük a tejet, és beletesszük a reszelt cheddar sajtot. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
Egy tálban összekeverjük a gnocchit a sajtszósszal és egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem barnul a tetejére – ez kb. 20 perc.
Tálalásnál ízlés szerint teszünk rá némi jalapeno paprikát, hogy még pikánsabb legyen az étel.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett megúszós gnocchi and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több kaja, ahol a sajté a főszerep:
Sajtkrémes besütött csirkecomb