Hirdetés
Bespájzolva

OMG: Házi csirkenuggets édes-savanyú szósszal

Hozzávalók

A csirke nuggetshez

½ kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
2 tk só
bors

A panírozáshoz

liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa

Az édes-savanyú szószhoz

220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár
0.25 tk fokhagymapor
4 tk viz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: Házi csirkenuggets édes-savanyú szósszal

A gyorséttermi jellegű csirkenuggets csaknem teljes mértékben reprodukálható otthoni körülmények között. Mutatjuk hogyan csináld.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

A csirke nuggetshez

½ kg csirke felsőcomb filé
fokhagyma granulátum
2 tk só
bors

A panírozáshoz

liszt
tojás
finomszemű pankómorzsa

Az édes-savanyú szószhoz

220 g barackdzsem
2 ek méz
3 ek almaecet
3 tk keményítő
1 tk szójaszósz
1 tk mustár
0.25 tk fokhagymapor
4 tk viz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Néhány keresetlen gondolat a csirke nuggetsről

A csirkenuggets elkészítéséhez csirkemell filét, vagy csirke felsőcomb filét kell használni. Utóbbiról a bőrt el kell távolítani darálás előtt, ezt vagy vágjátok le egy éles késsel, vagy kérjétek meg rá a hentest. A jellegzetes nuggets állag elérésének titka az, hogy a húst tulajdonképpen nem csak egyszerűen ledarálni kell, hanem egy pépes masszát kell készíteni belőle, ami természetesen nem túl szép látvány, de a cél érdekében muszáj abszolválni ezt a lépést. Ezt az állagot egy hétköznapi konyhai aprítógéppel tudjátok a legegyszerűbben elérni. Nagyon finomra darált csirkehússal is meg lehet próbálni, az íz úgy is remek lesz, de mi most a tökéletességre törekszünk!

A másik fontos tényező a bolti/gyorséttermi csirke nuggets illúziójának megteremtése szempontjából a panírozás. Természetesen használhattok klasszikus zsemlemorzsát is és azzal is finom lesz. De ha jobban szeretnétek törekedni a hasonlóságra, akkor keressetek a boltban pankó morzsát, lehetőség szerint abból is finomabb szemű verziót. Ha túl nagy darabokban van a pankó morzsa, akkor groteszk sündisznókat fogtok sütni vele, de ha csak ilyet találtatok, akkor persze az is megoldás ha egy kicsit összetöritek panírozás előtt.

img_9615.jpg

A csirkehúst feldaraboljuk és egy aprítógépbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagyma granulátummal ízesítjük, majd addig daráljuk a géppel, amíg egészen pépes állagú húsmasszát nem kapunk. Ebből a masszából megformázzuk a nuggetseket, majd lisztbe, felvert tojásba és végül pankómorzsába vetjük őket. 170 fok körüli olajban szép aranybarnára sütjük őket, majd itatóspapíron landolnak.

A szószhoz az aprítóba nyomjuk a barackdzsemet, a mézet, az almaecetet, a szójaszószt, a mustárt, a fokhagymaport és a sót, majd az egészet lezúzzuk. A vízben elkeverjük a keményítőt, majd a szósz alapot az aprítógépből egy kis lábasba öntjük és elkezdjük melegíteni. Hozzáöntjük a keményítős vizet, majd néhány percig főzzük az egészet, ezután félretesszük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások