Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 tk só
- bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 150 g mozzarella
A marinara szószhoz
- 3 ek apróra vágott répa
- 3 ek apróra vágott szárzeller
- 3 ek apróra vágott vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 500 ml passata
- 200 ml víz
- 20 g parmezán
Az összeállításhoz
- 3 db fél bagett
Joey’s meatball sub – fullos szendvics a Jóbarátokból
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 tk só
- bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek olívaolaj
- 150 g mozzarella
A marinara szószhoz
- 3 ek apróra vágott répa
- 3 ek apróra vágott szárzeller
- 3 ek apróra vágott vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 500 ml passata
- 200 ml víz
- 20 g parmezán
Az összeállításhoz
- 3 db fél bagett
Joey szendvicsének első lépéseként a húsgolyóhoz a darált húst összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával és a finomra vágott vöröshagymával. Hagyjuk állni 10 percet, majd kilenc egyenlő golyót formázunk belőle és egy serpenyőben, közepes hőfokon körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük.
A szószhoz ugyanabba a serpenyőbe tesszük az apróra vágott répát, zellert és hagymát, majd elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. Felöntjük a passatával és a vízzel, megszórjuk a parmezánnal és miután felforrt, belerakjuk a húsgolyókat és lefedve 20 percig főzzük. Rátépkedjük a mozzarellát, 3-4 percig hagyjuk lefedve, hogy megolvadjon a sajt, és beletöltjük az elfelezett bagettekbe.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett Joey szendvicsének receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nemcsak Joey szereti a fullos szendókat, hanem mi is! Mutatjuk a kedvenceinket, amikkel egyszerűen nem tudunk betelni:
Cuccos rántott csirkemelles szendvics