Hozzávalók
A rizottóhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g arborio rizs
- 150 ml száraz fehérbor
- 300 ml alaplé vagy víz
- 500 ml passata
- 2 ek chipotleszósz
- só, bors
- 1 marék reszelt parmezán
Az arancini formázásához
- 12 - 13 szem mozzarellagolyó
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A rizottóhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g arborio rizs
- 150 ml száraz fehérbor
- 300 ml alaplé vagy víz
- 500 ml passata
- 2 ek chipotleszósz
- só, bors
- 1 marék reszelt parmezán
Az arancini formázásához
- 12 - 13 szem mozzarellagolyó
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A rizottóhoz egy serpenyőbe öntjük az olajat, és elkezdjük megdinsztelni rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetjük, hogy opálossá váljon. Ekkor mehet rá a fehérbor fele, majd amikor ezt magába szívta, jöhet a maradék bor, és folyamatosan kevergetve, fokozatosan adagolva a vizet és a passatával elkevert chipotleszószt, krémesre főzzük a rizottót. Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a parmezánt. Mikor kész, hagyjuk kihűlni, majd berakjuk a hűtőbe 1-2 órára.
Másnap kiveszünk egy-egy nagy diónyi mennyiséget a masszából, a közepébe nyomunk egy-egy mozzarellagolyót, és gombócokat formázunk belőlük. A gombócokat bepanírozzuk: először a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajban kisütjük (ha nem tapad elég jól a tojás az arancinire, forgassuk először lisztbe, mint a sima panír esetében).
Ha tetszett a paradicsomos arancini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!