Hirdetés

Hozzávalók

6
pizzához
+

Az alap pizzatésztához

500 ml víz
2 g friss élesztő
20 g cukor
15 g só
1 ek olívaolaj
800 - 850 g 00-ás pizzaliszt

A pizza e fichihez

4 db mozzarella (1 db/125 g)
300 g gorgonzola
12 ek pecorino-parmezán 11 arányú keveréke
3 - 4 szelet prosciutto/pizza
3 - 4 db füge/pizza
2 - 3 tk rozmaring finomra vágva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pizza e fichi – római fehér fügés pizza

Aki ismer, az tudja, hogy mennyire szeretem a fügét. Az oldalon számos fügés sütemény receptjét találjátok meg tőlem, és most ezt a fantasztikus fügés pizzát is elkészítettem nektek. Ha tehetitek, semmiképpen ne hagyjátok ki.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6
pizzához
+

Az alap pizzatésztához

500 ml víz
2 g friss élesztő
20 g cukor
15 g só
1 ek olívaolaj
800 - 850 g 00-ás pizzaliszt

A pizza e fichihez

4 db mozzarella (1 db/125 g)
300 g gorgonzola
12 ek pecorino-parmezán 11 arányú keveréke
3 - 4 szelet prosciutto/pizza
3 - 4 db füge/pizza
2 - 3 tk rozmaring finomra vágva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pizzatészta

A pontosan kimért langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat is, és a lisztre öntjük. 

Most 830 g lisztet mértem, de dolgoztam már az ajánlott mennyiségeken belül több mennyiséggel is. Ez nagyban függ az évjáratoktól és a termőterületektől.

Dagasztógépben elkeverjük, majd közepes fokozaton simára dagasztjuk. Még ha rövid szünetet tartunk is, legalább 15-20 percig dolgozzunk a tésztával!

A kidolgozott tésztát egy nagy méretű műanyag zacskóba tesszük, amit előtte vékonyan beolajozunk. 10-12 fokos hűtőszekrénybe tesszük 12-24 órára, vagy akár hosszabb időre is. Akkor lesz jó minőségű a pizzatésztánk, ha alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig kelesztjük.

A felhasználás előtt 4-6 órával korábban kivesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre adagoljuk, amikből kis gombócokat formálunk. Beletesszük egy olyan, vékonyan kiolajozott edénybe, ami lefedhető, és kellő hely lesz a tészták térfogat-növekedéséhez. Ettől lesz alkalmas az újrakelesztéshez.

A pizza sütési idejét mindenkinek meg kell tapasztalnia, a sütőjében elérhető legmagasabb hőmérséklet, és teljesítmény függvényében. A klasszikus, fával fűtött kemencék 450-480 fokon sütnek, és a sütés idő, kapaszkodjatok meg, 45-50 másodperc! A háztartási sütők 230-300 fokon működnek, így a tapasztalt sütés idő tizeniksz perc is lehet.

A feltét

A pizza e fichi elkészítéséhez a kinyújtott pizzatésztára csipkedünk a gorgonzolából, majd jöhet rá a szeletelt mozzarella. Gazdagon megszórjuk a reszelt sajtokkal, vékony sonka szeleteket tépkedünk rá, és mehet rá a negyedelt füge is. Készre sütjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk az aprított rozmaringgal.

pizza e fichi
Pizza e fichi

Előkészítési idő: 25 perc
Kelesztés: 6-24 óra
Elkészítési idő: 9-10 perc / 6 pizza

Ha tetszett a marinara pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több pizza:

Margherita pizza
Marinara pizza
Diavolo pizza

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?