Hirdetés

Rántott olívabogyó fetás mártogatóssal (nem viccelünk!)

Hozzávalók

Hozzávalók
4
személyre
600 g fekete magozatlan olívabogyó

A töltelékhez

100 g darált sertéshús
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 mk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

A kirántáshoz

liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj

A fetás mártogatóshoz

2 ek krémes fetasajt
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tk sriracha szósz
1 db citrom reszelt héja
Hirdetés

Rántott olívabogyó fetás mártogatóssal (nem viccelünk!)

Igen, köztudott, hogy mi magyarok mindent kirántunk, akkor miért ne tehetnénk ezt az olívabogyóval is? :D Elsőre bizarr, de aki szereti az olívát, annak biztos, hogy bejön majd. A megtöltését én külön élveztem és simán tudom ajánlani egy baráti vacsi alkalmával, jó kis buli! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
személyre
600 g fekete magozatlan olívabogyó

A töltelékhez

100 g darált sertéshús
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 mk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

A kirántáshoz

liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj

A fetás mártogatóshoz

2 ek krémes fetasajt
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tk sriracha szósz
1 db citrom reszelt héja

A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük és egy habzsákba töltjük (tényleg! :D), kb fél cm nagyságú lyukat vágunk a végére. Ezt fogjuk az olívabogyókba tölteni: kicsit időigényes munka, de teljesen jól működik a dolog, higgyétek el! 😀

Miután a bogyókat megtöltöttük, hagyományos módon bepanírozzuk őket (liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben) és bő olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz egy keverőtálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját és a kisült bogyókat ezzel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások