A stifis lepény elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Míg ez felfut, egy tálba mérjük a sót, a lisztet, a vajat, a zsírt, a tejfölt és a tojást, majd beleöntjük az élesztős tejet, és kézzel vagy dagasztógéppel bedagasztjuk a tésztát. Egy lágyabb állagú tésztát kell kapnunk. Langyos helyen, lefedve, 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
Ha megkelt, egy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük, és kézzel fél cm vastagságú, ovális formájúra nyújtjuk. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, és megkenjük vele a tésztát, majd rátesszük a vékony karikára vágott stifoldert, megszórjuk lila hagymával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor még meglocsolhatjuk egy kis fokhagymás tejföllel.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Kelesztési idő: 40-50 perc
- Sütési idő: 20 perc