Hirdetés
Karácsonyi menü

Zöld naan lepény joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók

8 - 10
lepényhez
+

A lepényekhez

2 nagy marék bébispenót
1 ág rozmaring
10 db bazsalikomlevél
1 csokor petrezselyem
200 ml langyos víz
7 g szárított élesztő
360 g liszt
1 ek olaj
2 ek görög joghurt
1 tk cukor
1 mk só

A mártogatóshoz

200 ml görög joghurt
pár csepp citromlé
só, bors
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Zöld naan lepény joghurtos mártogatóssal

A klasszikus, indiai naan lepény zöld fűszeres változata, amely reggelik alapjának is tökéletes, de egy esti filmnézéshez is simán leülhetsz vele, miközben tunkolod a frissítő, mentás mártogatósba a ropogós lepényeket.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
lepényhez
+

A lepényekhez

2 nagy marék bébispenót
1 ág rozmaring
10 db bazsalikomlevél
1 csokor petrezselyem
200 ml langyos víz
7 g szárított élesztő
360 g liszt
1 ek olaj
2 ek görög joghurt
1 tk cukor
1 mk só

A mártogatóshoz

200 ml görög joghurt
pár csepp citromlé
só, bors
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A lepényekhez a spenótot, a rozmaringág levélkéit, a bazsalikomot és a petrezselymet egy aprítóba rakjuk, felöntjük kb. 100 ml vízzel, és alaposan lezúzzuk. A maradék vízbe belekeverjük az élesztőt, előveszünk egy nagy tálat, belemérjük a lisztet, az olajat, a joghurtot, a cukrot és a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet és a zöld fűszeres keveréket is. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és 40 percig kelesztjük. Újra átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, lisztezett felületen 1-2 mm-esre nyújtjuk, és egyenként megsütjük őket. 

Zöld naan lepény

Ehhez előveszünk egy nagyobb serpenyőt, rádobunk 1 db kinyújtott tésztalapot, és közepes hőmérsékleten, fedővel lefedve, pár percig sütjük az egyik oldalát. Mikor levesszük a fedőt, szép hólyagos tésztát kell kapnunk, ekkor megfordítjuk, és még kb. 1 percig pirítjuk a lepény másik oldalát is.  Ha kész van, nedves konyharuhával beborítjuk, és kisütjük a többi lepényt is. 

Zöld naan lepény

A mártogatóshoz a görög joghurthoz keverjük a citromlevet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöld fűszereket, majd ezzel tálaljuk a naan lepényeket. Kevés fűszeres olajjal lekenve is nagyon finom.

Ha tetszett a zöld naan lepény receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások