Hozzávalók
A tésztához
- 150 ml langyos tej
- 15 g friss élesztő
- 300 g finomliszt
- 50 ml étolaj
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
- 50 g kristálycukor
- 1 csipet só
Az almaraguhoz
- 300 g alma (pucolt mennyiség)
- 1 ek friss citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
- 70 g kristálycukor
- 50 ml víz
- 1 tk keményítő + 2 tk víz
Hozzávalók
A tésztához
- 150 ml langyos tej
- 15 g friss élesztő
- 300 g finomliszt
- 50 ml étolaj
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
- 50 g kristálycukor
- 1 csipet só
Az almaraguhoz
- 300 g alma (pucolt mennyiség)
- 1 ek friss citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
- 70 g kristálycukor
- 50 ml víz
- 1 tk keményítő + 2 tk víz
A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kidagasztjuk, és lefedve hagyjuk duplájára kelni 1 óra alatt. Közben az almaraguhoz az almát kis kockákra vágjuk, és a keményítő kivételével a többi hozávalóval egy gyorsforralóban 7-8 perc alatt megpároljuk, majd a kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
A megkelt tésztát egy kb. 18×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és hagyjuk lefedve kelni még 20 percig. Ezután rápakoljuk az almaragut, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje a sütés vége felé, lefedjük alufóliával. Hagyjuk kihűlni, majd felkockázva tálaljuk.
- Előkészítés: 10 perc
- Kelesztés: 80 perc
- Sütés: 40 perc
- Összesen: 2 óra 10 perc
Ha tetszett a kelt tésztás almás lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!