Hozzávalók
A kosárkákhoz
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
A makrélakrémhez
- 2 db füstölt makrélafilé
- bors
- 2 ek torma
- 2 ek tejföl
- 5 ek majonéz
- pár csepp lime-lé
A tálaláshoz
- 2 ek pirított hagyma
- 1 csokor apróra vágott snidling
Tésztakosárkák makrélakrémmel
Hozzávalók
A kosárkákhoz
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
A makrélakrémhez
- 2 db füstölt makrélafilé
- bors
- 2 ek torma
- 2 ek tejföl
- 5 ek majonéz
- pár csepp lime-lé
A tálaláshoz
- 2 ek pirított hagyma
- 1 csokor apróra vágott snidling
Az egyik leveles tésztát kicsomagoljuk, és kiszúrunk belőle kb. 3,5-4 cm átmérőjű korongokat. A másik tésztából kiszúrunk ugyanennyi korongot, amiknek a közepébe kisebb (2-2,5 cm-es) lyukakat szúrunk. A nagyobb korongokat lekenjük a lazán felvert tojással, és rárakjuk a kiszúrt karimákat, és ezeket is lekenjük tojással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-16 perc alatt megsütjük őket.
Egy tálban összetörjük a makrélafilét, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd megtöltjük vele a kihűlt tésztakosárkákat. Pirított hagymával és apróra vágott snidlinggel szórjuk meg a tetejüket.
Ha tetszett a tésztakosárkák makrélakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!