Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek kacsazsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kacsacomb
- 1 l csirkealaplé
- só, bors
- 2 db babérlevél
- ½ rúd fahéj
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (200 g/db)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g laktózmentes tejföl
- 1 tk finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
A krumpligombóchoz
- 2 db burgonya (100 g/db)
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 db tojássárgája
- 50 g finomliszt + a formázáshoz
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek kacsazsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kacsacomb
- 1 l csirkealaplé
- só, bors
- 2 db babérlevél
- ½ rúd fahéj
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (200 g/db)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g laktózmentes tejföl
- 1 tk finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
A krumpligombóchoz
- 2 db burgonya (100 g/db)
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 db tojássárgája
- 50 g finomliszt + a formázáshoz
A tejfölös kacsaleves első lépéseként a finomra vágott vöröshagymát elkezdjük párolni a kacsazsíron, majd pár perc után rádobjuk a szeletelt fokhagymát is. Egy perc pirítás után hozzáadjuk a kifilézett, bőrétől megszabadított, felkockázott kacsacombot, és azt is lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a babérlevelet meg a fahéjat is. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús félig meg nem puhul.
A gombóchoz a burgonyát mikróban pár perc alatt puhára főzzük, megtisztítjuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, sózzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Hozzákeverjük a tojássárgáját és a lisztet, majd homogén tésztává dolgozzuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a 2 cm-es kockára vágott zöldségeket és tovább főzzük, majd 3 perc után a borsót is beletesszük.
Közben a pihentetett tésztából lisztes kézzel 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk, amiket óvatosan belepakolunk a levesbe, és 2-3 perc alatt készre főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, hozzákeverünk néhány evőkanál forró levest, majd folyamatos keverés mellett az egészet visszaöntjük a levesbe. Kivesszük a fahéjrudat, beleszórjuk a felaprított petrezselymet, és 1-2 perc forralás után már tálalhatunk is.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a tejfölös kacsaleves krumpligombóccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!