Hirdetés
Green Kitchen

Zé-féle mini zserbó-képviselőfánk

Hozzávalók

30 - 35
darabhoz
+

A tésztához

100 ml víz
60 g margarin
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 db tojás

A krémhez

120 g darált dió
150 ml tej
1 db citrom héja
2 csomag vaníliás cukor
kevés cukor ízlés szerint (25-30 g)
rumaroma vagy sütőrum ízlés szerint (azért menjen bele)
400 g mascarpone

A lekvárréteghez

1 kis üveg baracklekvár

A tetejére

100 g étcsoki
20 g margarin
1 marék durvára vágott dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle mini zserbó-képviselőfánk

Zserbóból sosem elég, idén pedig több újragondolt verzióval is jövünk nektek, használjátok ki, mert pikk-pakk elrepül majd a karácsony, és csak némi sütőrumot hagy hátra maga után.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

30 - 35
darabhoz
+

A tésztához

100 ml víz
60 g margarin
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 db tojás

A krémhez

120 g darált dió
150 ml tej
1 db citrom héja
2 csomag vaníliás cukor
kevés cukor ízlés szerint (25-30 g)
rumaroma vagy sütőrum ízlés szerint (azért menjen bele)
400 g mascarpone

A lekvárréteghez

1 kis üveg baracklekvár

A tetejére

100 g étcsoki
20 g margarin
1 marék durvára vágott dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A zserbó-képviselőfánk lesz az új kedvenc karácsonyi sütitek!

A tésztához a vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy lábasban összemelegítjük, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, azaz már szépen elválik az edény falától, legalább langyosra hűtjük a tésztát, majd robotgéppel egyesével belekeverjük a tojásokat. 

A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire cseresznye nagyságú kupacokat nyomunk belőle, 2-3 ujjnyi távolságra egymástól, majd benedvesített kézzel simára dolgozzuk a tetejüket. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki. Ez azért fontos, mert a túl nagy hőmérséklet-különbség hatására összeesnének, ha kivennénk a sütőből.

A krémhez felhevítünk egy főzőedényt, kicsit megpirítjuk benne a darált diót, majd felöntjük a tejjel, belereszeljük a citrom héját, vaníliás cukorral, cukorral, rummal ízesítjük, és félretesszük lehűlni. A mascarponét kihabosítjuk egy robotgéppel, majd a lehűlt diós masszával is összeforgatjuk, és nyomózsákba töltjük. A baracklekvárt kicsit kikeverjük.

A tésztakosárkák tetejét levágjuk, hogy belemártogassuk majd a csokoládéba. A tésztakosárkák aljára kanalazunk a lekvárból, erre nyomjuk a krémet. 

A margarint vízgőz felett összeolvasztjuk a csokival, majd belemártjuk a kis tetőket, végül megszórjuk a durvára vágott dióval. Ha vendégeket fogadnánk, a tálaláshoz tartsunk meg egy kis krémet, ha nyomunk belőle egy keveset a tányérra, mielőtt ráállítanánk a fánkocskákat, akkor szép egyenesen megállnak majd.

Mini zserbó-képviselőfánk
Mini zserbó-képviselőfánk

Ha tetszett a Zé-féle mini zserbó-képviselőfánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások