Partykaják

Spenótoskarácsonyfa

Spenótos karácsonyfa

Hozzávalók
1 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
70 g
bébispenót
100 g
sajtkrém
só, bors
szerecsendió
1 csomag
leveles tészta
A lekenéshez
1 db
tojássárgája

Elkészítés

Ez a spenótos karácsonyfa igazi játékos falatka, egy izgi mártogatóst is összedobhattok hozzá ízlés szerint. Na de lássuk is az elkészítését: egy serpenyőbe öntjük az olajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a spenótleveleket. Mikor összeesett a spenót, egy aprítóba rakjuk. Mehet hozzá a krémsajt, só, bors, kevés szerecsendió, és jöhet egy zúzás. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és keresztben félbevágjuk. Egymásra rakjuk a két fél tésztát, és fenyőfa alakúra vágjuk. Levágjuk átlósan a két szélét, és egy kis „törzset” is vágunk neki. Levesszük az egyik felét, megkenjük a spenótkrémmel, rárakjuk a másik felét, és oldalt bevagdossuk úgy, hogy a középső részen maradjon meg egy 1,5-2 cm-es szélességű sáv, amit nem vágunk át. Feltekerjük ezeket a bevágott részeket, sütőpapíros tepsire csúsztatjuk, lekenjük a tojássárgájával, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Spenótos fa
Spenótos karácsonyfa

Ezek is érdekelhetnek:

Spenótos-túrós táska

Spenótos lazac leveles tésztában

www.streetkitchen.hu

Gyors, jól néz ki és finom. Na meg prímán illik a karácsonyi hangulathoz.

Hozzávalók

1 darabhoz
1 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
70 g
bébispenót
100 g
sajtkrém
só, bors
szerecsendió
1 csomag
leveles tészta
A lekenéshez
1 db
tojássárgája

Ez a spenótos karácsonyfa igazi játékos falatka, egy izgi mártogatóst is összedobhattok hozzá ízlés szerint. Na de lássuk is az elkészítését: egy serpenyőbe öntjük az olajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a spenótleveleket. Mikor összeesett a spenót, egy aprítóba rakjuk. Mehet hozzá a krémsajt, só, bors, kevés szerecsendió, és jöhet egy zúzás. 

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és keresztben félbevágjuk. Egymásra rakjuk a két fél tésztát, és fenyőfa alakúra vágjuk. Levágjuk átlósan a két szélét, és egy kis „törzset” is vágunk neki. Levesszük az egyik felét, megkenjük a spenótkrémmel, rárakjuk a másik felét, és oldalt bevagdossuk úgy, hogy a középső részen maradjon meg egy 1,5-2 cm-es szélességű sáv, amit nem vágunk át. Feltekerjük ezeket a bevágott részeket, sütőpapíros tepsire csúsztatjuk, lekenjük a tojássárgájával, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Spenótos fa
Spenótos karácsonyfa

Ezek is érdekelhetnek:

Spenótos-túrós táska

Spenótos lazac leveles tésztában

Ha tetszett a Spenótos karácsonyfa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept