Hozzávalók
- 100 g szálas mirelit paraj
- 1 csipet fokhagymapor
- só, bors
- 120 g túró
- 80 g reszelt trappista
- 1 csipet szerecsendió (ez elhagyható)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
Hozzávalók
- 100 g szálas mirelit paraj
- 1 csipet fokhagymapor
- só, bors
- 120 g túró
- 80 g reszelt trappista
- 1 csipet szerecsendió (ez elhagyható)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
A spenótot egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fokhagymaporral, borssal, sóval, és közepes lángon lassan puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. A lehűlt parajt összekeverjük a túróval és a reszelt trappistával, és beleszórjuk a szerecsendiót.
A levelestészta-lapot kihajtogatjuk, félbevágjuk, és az egyik felére 6 kis kupacban rákanalazzuk a parajos tölteléket úgy, hogy mindegyik kupac között egy 1-1,5 ujjnyi helyet hagyunk. A tészta másik felét az alsó lapra, a kupacokra fektetjük, majd a réseknél mindkét lapot elvágjuk, így 6 db ugyanakkora töltött téglalapot kapva.
A téglalpok széleit egy villával lenyomkodjuk, majd megkenjük a tetejüket felvert tojással, ezután villával megszurkáljuk, hogy a képződő gőz távozni tudjon. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, majd tálalhatjuk is. Előre megsütve reggelire is tökéletes.
Ha tetszett a spenótos-túrós táska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!