Spenótos-túrós táska

Hozzávalók

6
darabhoz
+
100 g szálas mirelit paraj
1 csipet fokhagymapor
só, bors
120 g túró
80 g reszelt trappista
1 csipet szerecsendió (ez elhagyható)
1 csomag leveles tészta
1 db tojás a kenéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Spenótos-túrós táska

Leveles tésztából és mirelit parajból sok-sok csoda elkészíthető, és egyik sem egy megterhelő folyamat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
100 g szálas mirelit paraj
1 csipet fokhagymapor
só, bors
120 g túró
80 g reszelt trappista
1 csipet szerecsendió (ez elhagyható)
1 csomag leveles tészta
1 db tojás a kenéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A spenótot egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fokhagymaporral, borssal, sóval, és közepes lángon lassan puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. A lehűlt parajt összekeverjük a túróval és a reszelt trappistával, és beleszórjuk a szerecsendiót.

A levelestészta-lapot kihajtogatjuk, félbevágjuk, és az egyik felére 6 kis kupacban rákanalazzuk a parajos tölteléket úgy, hogy mindegyik kupac között egy 1-1,5 ujjnyi helyet hagyunk. A tészta másik felét az alsó lapra, a kupacokra fektetjük, majd a réseknél mindkét lapot elvágjuk, így 6 db ugyanakkora töltött téglalapot kapva. 

A téglalpok széleit egy villával lenyomkodjuk, majd megkenjük a tetejüket felvert tojással, ezután villával megszurkáljuk, hogy a képződő gőz távozni tudjon. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, majd tálalhatjuk is. Előre megsütve reggelire is tökéletes.

Spenótos-túrós táska

Ha tetszett a spenótos-túrós táska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások