Ünnepi főfogások

Fűszereskacsacombpároltlilakáposztával

Fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával

Hozzávalók
A kacsacombhoz
2 db
kacsacomb
(kb. 170 g/db)
só, bors
0.25 db
szerecsendió reszelve
2 csipet
őrölt szegfűszeg
2 csipet
őrölt fahéj
2 csipet
őrölt gyömbér
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
méz
3 - 4 ág
kakukkfű
A párolt lila káposztához
0.5 fej
lila káposzta
(kb. 400 g)
1 fej
lila hagyma
(kb. 140 g)
2 ek
olaj
1 ek
barna cukor
só, bors
3 db
babérlevél
1 mk
őrölt kömény
60 ml
fehérbor

Elkészítés

A fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával elkészítéséhez a kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, és beledörzsöljük a fűszerekkel, majd mehet bőrös felével felfelé egy sütőtálba. Mellé dobjuk a cikkekre vágott hagymát, valamint a fokhagymagerezdeket, meglocsoljuk a mézzel, és rádobjuk a kakukkfűágakat is. Alálocsolunk kb. 120 ml vizet, alufóliát borítunk rá, és 160 fokos sütőbe toljuk kb. 90 percre.

Miközben sül a kacsacomb, a káposztát és a lila hagymát csíkokra vágjuk. Egy edénybe öntjük az olajat, rászórjuk a barna cukrot, és amikor karamellizálódott, rádobjuk a lila hagymát. Pár percig pirítjuk a hagymát, majd mehet rá a káposzta, só, bors, a babérlevél, az őrölt kömény és a bor is. Időnként átkevergetve, közepes vagy annál kicsit magasabb lángon, nagyjából 30 percig pároljuk a káposztát.

fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával

Ha letelt a kacsa sütési ideje, levesszük a fóliát, és további 30 percig pirítjuk tovább 200 fokos sütőben, végül a párolt káposztával tálaljuk.

fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával
Fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 120 perc
Összesen: 140 perc

Még több kacsa:

Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kacsacomb és a párolt lila káposzta abszolút a legjobb párost alkotják. Télen nyugodtan használjatok téliesebb fűszereket, mert őrülten finom lesz a végeredmény!

Hozzávalók

2 főre
A kacsacombhoz
2 db
kacsacomb
(kb. 170 g/db)
só, bors
0.25 db
szerecsendió reszelve
2 csipet
őrölt szegfűszeg
2 csipet
őrölt fahéj
2 csipet
őrölt gyömbér
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
méz
3 - 4 ág
kakukkfű
A párolt lila káposztához
0.5 fej
lila káposzta
(kb. 400 g)
1 fej
lila hagyma
(kb. 140 g)
2 ek
olaj
1 ek
barna cukor
só, bors
3 db
babérlevél
1 mk
őrölt kömény
60 ml
fehérbor

A fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával elkészítéséhez a kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, és beledörzsöljük a fűszerekkel, majd mehet bőrös felével felfelé egy sütőtálba. Mellé dobjuk a cikkekre vágott hagymát, valamint a fokhagymagerezdeket, meglocsoljuk a mézzel, és rádobjuk a kakukkfűágakat is. Alálocsolunk kb. 120 ml vizet, alufóliát borítunk rá, és 160 fokos sütőbe toljuk kb. 90 percre.

Miközben sül a kacsacomb, a káposztát és a lila hagymát csíkokra vágjuk. Egy edénybe öntjük az olajat, rászórjuk a barna cukrot, és amikor karamellizálódott, rádobjuk a lila hagymát. Pár percig pirítjuk a hagymát, majd mehet rá a káposzta, só, bors, a babérlevél, az őrölt kömény és a bor is. Időnként átkevergetve, közepes vagy annál kicsit magasabb lángon, nagyjából 30 percig pároljuk a káposztát.

fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával

Ha letelt a kacsa sütési ideje, levesszük a fóliát, és további 30 percig pirítjuk tovább 200 fokos sütőben, végül a párolt káposztával tálaljuk.

fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával
Fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 120 perc
Összesen: 140 perc

Még több kacsa:

Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Ha tetszett a Fűszeres kacsacomb párolt lilakáposztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept