Hozzávalók
A kacsacombokhoz
- 2 db kacsacomb
- só, bors
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (nagy)
- 3 - 4 szem szilva
- 2 ek méz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 3 ág rozmaring
- 150 ml víz
Az édesburgonya-püréhez
- 400 g édesburgonya
- 60 g vaj
- 40 ml tejszín
- só, bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 szál újhagyma
A szilvaraguhoz
- 500 g szilva
- 120 ml vörösbor
- 4 rúd fahéj
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só, bors
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csipet cukor
Hozzávalók
A kacsacombokhoz
- 2 db kacsacomb
- só, bors
- 4 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (nagy)
- 3 - 4 szem szilva
- 2 ek méz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 3 ág rozmaring
- 150 ml víz
Az édesburgonya-püréhez
- 400 g édesburgonya
- 60 g vaj
- 40 ml tejszín
- só, bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 szál újhagyma
A szilvaraguhoz
- 500 g szilva
- 120 ml vörösbor
- 4 rúd fahéj
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só, bors
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csipet cukor
A kacsacombokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott szilvával mehetnek is a kacsa mellé. Rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk a kakukkfűvel és az apróra vágott rozmaringgal, aláöntjük a vizet, és először 240 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd további 1 óra 20 percen át, 150 fokon. Ha nagyobb kacsacombokat kapunk a boltban/piacon, növeljük a sütési időt!
Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és még melegen összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát is, és félrerakjuk.
A raguhoz a kimagozott szilvákat egy lábasba rakjuk, felöntjük a vörösborral, majd mehetnek rá a fűszerek, a reszelt citromhéj és a cukor is. Nagyjából 15 percig főzögetjük, hogy kissé összeessen a szilva és ragusabb állagú legyen az alap. A ropogósra sült kacsacombokat az édesburgonya-pürével és a fűszeres szilvaraguval tálaljuk, a kacsa szaftjába pedig kötelező kenyeret tunkolni!!!
Ha tetszett a sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több kacsás recept:
Kacsamáj pástétom
Kacsamell rozmaringos-hagymás pirított vajbabbal
Kacsamell tejszínes-káposztás tésztával