Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kacsacombokhoz

2 db kacsacomb
só, bors
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (nagy)
3 - 4 szem szilva
2 ek méz
2 - 3 ág kakukkfű
3 ág rozmaring
150 ml víz

Az édesburgonya-püréhez

2 - 3 db édesburgonya
60 g vaj
40 ml tejszín
só, bors
1 csipet szerecsendió
1 szál újhagyma

A szilvaraguhoz

500 g szilva
120 ml vörösbor
4 rúd fahéj
1 tk őrölt fahéj
1 tk gyömbér
1 tk szerecsendió
só, bors
1 db citrom reszelt héja
2 csipet cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Szerintem ez a menü akár randin, akár egy baráti összejövetelen is simán megállja a helyét. A ropogósra sült kacsa mellett a köretek is szuperül kiegészítik egymást, már csak annyit tudok hozzáfűzni ehhez a recepthez, hogy próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kacsacombokhoz

2 db kacsacomb
só, bors
4 - 6 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma (nagy)
3 - 4 szem szilva
2 ek méz
2 - 3 ág kakukkfű
3 ág rozmaring
150 ml víz

Az édesburgonya-püréhez

2 - 3 db édesburgonya
60 g vaj
40 ml tejszín
só, bors
1 csipet szerecsendió
1 szál újhagyma

A szilvaraguhoz

500 g szilva
120 ml vörösbor
4 rúd fahéj
1 tk őrölt fahéj
1 tk gyömbér
1 tk szerecsendió
só, bors
1 db citrom reszelt héja
2 csipet cukor
Bevásárlólistához adom

A kacsacombokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott szilvával mehetnek is a kacsa mellé. Rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk a kakukkfűvel és az apróra vágott rozmaringgal, aláöntjük a vizet, és először 240 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd további 1 óra 20 percen át, 150 fokon. Ha nagyobb kacsacombokat kapunk a boltban/piacon, növeljük a sütési időt! 

Kacsacomb fűszeres szilvaraguval elkészítése

Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, visszarakjuk az edénybe, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és még melegen összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belekeverjük az apróra vágott újhagymát is, és félrerakjuk. 

Kacsacomb fűszeres szilvaraguval tálalása

A raguhoz a kimagozott szilvákat egy lábasba rakjuk, felöntjük a vörösborral, majd mehetnek rá a fűszerek, a reszelt citromhéj és a cukor is. Nagyjából 15 percig főzögetjük, hogy kissé összeessen a szilva és ragusabb állagú legyen az alap. A ropogósra sült kacsacombokat az édesburgonya-pürével és a fűszeres szilvaraguval tálaljuk, a kacsa szaftjába pedig kötelező kenyeret tunkolni!!!

Ha tetszett a kacsacomb fűszeres szilvaraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások