Ünnepi főfogások

Szilvássültkacsacombzellergratinnelésrukkolával

Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Hozzávalók
A zellergratinhez
200 ml
vörösbor
A sült kacsacombhoz
10 db
szilva
2 fej
hagyma
4 - 6 gerezd
fokhagyma
4 db
tisztított kacsacomb
só, bors
1 ág
friss rozmaring
1 kis csokor
friss zsálya
2 ek
balzsamecet
850 g
pucolt zellergumó
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
őrölt bors
0.25 db
szerecsendió
30 g
parmezán
A tálaláshoz
70 g
rukkola
500 ml
habtejszín

Elkészítés

A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, a hagymákat felcikkezzük, a fokhagymákat megroppantjuk, és háromba vágjuk. A kacsacombok mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk, majd alaposan belemasszírozzuk. 

Tepsibe rakjuk a combokat, rápakoljuk a szilvát és a hagymákat, a zöldfűszereket, meglocsoljuk a balzsamecettel és a vörösborral, és lefedve 180 fokos sütőbe tesszük 1,5 órára.

Amíg sül, a gratinhez a zellert 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd bő, sós vízben 10 percig előfőzzük, és leszűrjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és az olajon megkaramellizáljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A kimért tejszínt sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót. A sajtot lereszeljük, és kezdődhet az összeállítás.

A gratinhoz képzeletben három részre osztjuk az alapanyagokat, és elkezdjük rétegezni egy tepsibe: először a zellert tesszük bele, utána a hagymát, a sajtot, végül a tejszínt, és ezt még kétszer megismételjük. Lefedve 30 percre bedobjuk a kacsához a sütőbe, majd fedő nélkül még 30 percig pirítjuk. 

Ha letelt a sütési idő, kivesszük a kacsát, meglocsoljuk a kisült szafttal, majd fedő nélkül még fél óráig sütjük, közben ha szükséges, a nagy mennyiségű kisült zsír egy részét lekanalazzuk róla. A combokat a gratinnel és friss rukkolával tálaljuk.

Elkészítési idő: 140 perc

szilvás kacsacomb
Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Ha ünnepek, akkor kacsacomb:

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Igazi ünnepi kacsacomb lakoma, nem a megszokott ízekkel. De milyen ízekkel! 😍 Legyetek bátrak, és használjátok a gyümölcsöket is a húsokhoz, mert zseniálisak együtt!

Hozzávalók

4 főre
A zellergratinhez
200 ml
vörösbor
A sült kacsacombhoz
10 db
szilva
2 fej
hagyma
4 - 6 gerezd
fokhagyma
4 db
tisztított kacsacomb
só, bors
1 ág
friss rozmaring
1 kis csokor
friss zsálya
2 ek
balzsamecet
850 g
pucolt zellergumó
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
őrölt bors
0.25 db
szerecsendió
30 g
parmezán
A tálaláshoz
70 g
rukkola
500 ml
habtejszín

A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, a hagymákat felcikkezzük, a fokhagymákat megroppantjuk, és háromba vágjuk. A kacsacombok mindkét oldalát sózzuk, és borsozzuk, majd alaposan belemasszírozzuk. 

Tepsibe rakjuk a combokat, rápakoljuk a szilvát és a hagymákat, a zöldfűszereket, meglocsoljuk a balzsamecettel és a vörösborral, és lefedve 180 fokos sütőbe tesszük 1,5 órára.

Amíg sül, a gratinhez a zellert 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd bő, sós vízben 10 percig előfőzzük, és leszűrjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, és az olajon megkaramellizáljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A kimért tejszínt sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a szerecsendiót. A sajtot lereszeljük, és kezdődhet az összeállítás.

A gratinhoz képzeletben három részre osztjuk az alapanyagokat, és elkezdjük rétegezni egy tepsibe: először a zellert tesszük bele, utána a hagymát, a sajtot, végül a tejszínt, és ezt még kétszer megismételjük. Lefedve 30 percre bedobjuk a kacsához a sütőbe, majd fedő nélkül még 30 percig pirítjuk. 

Ha letelt a sütési idő, kivesszük a kacsát, meglocsoljuk a kisült szafttal, majd fedő nélkül még fél óráig sütjük, közben ha szükséges, a nagy mennyiségű kisült zsír egy részét lekanalazzuk róla. A combokat a gratinnel és friss rukkolával tálaljuk.

Elkészítési idő: 140 perc

szilvás kacsacomb
Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával

Ha ünnepek, akkor kacsacomb:

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Ha tetszett a Szilvás sült kacsacomb zellergratinnel és rukkolával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept