Hozzávalók
A leveshez
- 400 g fagyasztott áfonya
- 400 ml tej
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- 100 g kristálycukor
- 100 ml habtejszín
- ½ db citrom leve
A túrógombóchoz
- 125 ml tej
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 25 g búzadara
- ½ db citrom héja
- 100 g túró
A tálaláshoz
- 2 ek pirított mandulaszirom
Hupikék törpikék kedvenc levese
Hozzávalók
A leveshez
- 400 g fagyasztott áfonya
- 400 ml tej
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- 100 g kristálycukor
- 100 ml habtejszín
- ½ db citrom leve
A túrógombóchoz
- 125 ml tej
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 25 g búzadara
- ½ db citrom héja
- 100 g túró
A tálaláshoz
- 2 ek pirított mandulaszirom
Az áfonyaleves recept elkészítéséhez az áfonyát egy lábosba rakjuk és felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot, és közepes lángon 10 perc alatt megfőzzük. Beleöntjük a tejszínt és a citromlevet is, majd egy botturmix segítségével krémesre turmixoljuk és átszűrjük. A levest hűtőbe rakjuk kihűlni, közben elkészítjük a túrógombócot.
Ehhez a tejet egy gyorsforralóba öntjük, és közepes lángon felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a búzadarát és sűrűre főzzük. Félretesszük kihűlni, majd belereszeljük a citromhéjat és összedolgozzuk a túróval. Kisebb diónyi gombócokat formázunk a masszából, és ezzel tálaljuk a levest, amit még pirított mandulával is megszórunk.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Hűtés: 1 óra
Ha tetszett az áfonyaleves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!