Street Kitchen

Dióbundásrántottcsirkefalatok

Dióbundás rántott csirkefalatok

Hozzávalók
300 g
csirkemellfilé
só, bors
60 g
dió
80 g
finomliszt
2 db
tojás
60 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
A krumplihoz
300 g
mosolygós krumpli
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
80 g
ketchup

Elkészítés

A csirkemellet kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A diót egy aprítógépben durvára törjük, és a zsemlemorzsához keverjük, majd a húst a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Szerintem ropogósabb lesz a panír, ha szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percet állni a bepanírozott húst, szóval ha van időnk, akkor várjuk ki ezt az időt. 

Egy serpenyőben 180 fokra melegítjük az olajat, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük benne a krumplikat. Amikor megsült a krumpli, a húst is aranybarnára sütjük, kb. 3 perc alatt. Egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk a felesleges olajat a húsról, majd a krumplival és ketchuppal tálaljuk.

diobundas-rantott-csirkefalatok-2
Dióbundás rántott csirkefalatok (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több finom hús és halétel gyerekeknek és felnőtteknek:

Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Ropogós csirkefalatkák ketchupos burgonyagolyókkal

Gluténmentes csirkenuggets

www.streetkitchen.hu

Az étel, amivel tuti nem lőhetsz mellé. Ropogós rántott csirkemell mosolygós krumplival, amit ha meglát a gyerek, nem csak a krumpli fog mosolyogni. És egy vigyorgó gyereknél nincs is szebb látvány.

Hozzávalók

2 főre
300 g
csirkemellfilé
só, bors
60 g
dió
80 g
finomliszt
2 db
tojás
60 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
A krumplihoz
300 g
mosolygós krumpli
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
80 g
ketchup

A csirkemellet kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A diót egy aprítógépben durvára törjük, és a zsemlemorzsához keverjük, majd a húst a szokásos módon bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Szerintem ropogósabb lesz a panír, ha szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percet állni a bepanírozott húst, szóval ha van időnk, akkor várjuk ki ezt az időt. 

Egy serpenyőben 180 fokra melegítjük az olajat, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük benne a krumplikat. Amikor megsült a krumpli, a húst is aranybarnára sütjük, kb. 3 perc alatt. Egy konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk a felesleges olajat a húsról, majd a krumplival és ketchuppal tálaljuk.

diobundas-rantott-csirkefalatok-2
Dióbundás rántott csirkefalatok (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több finom hús és halétel gyerekeknek és felnőtteknek:

Halfasírt hagymás tört édesburgonyával és joghurtos salátával

Ropogós csirkefalatkák ketchupos burgonyagolyókkal

Gluténmentes csirkenuggets

Ha tetszett a Dióbundás rántott csirkefalatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept