Hozzávalók
A nuggetshez
- 500 g csirkemell
- 40 g sajtkrém
- 1 mk fokhagymapor
- 20 g zabliszt
- só, bors
- 1 db tojássárgája
A sütéshez
- 60 g zabliszt
- 3 db tojás
- 80 g zabkorpa
- bő olaj
Az édesburgonyához
- 500 g édesburgonya
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A nuggetshez
- 500 g csirkemell
- 40 g sajtkrém
- 1 mk fokhagymapor
- 20 g zabliszt
- só, bors
- 1 db tojássárgája
A sütéshez
- 60 g zabliszt
- 3 db tojás
- 80 g zabkorpa
- bő olaj
Az édesburgonyához
- 500 g édesburgonya
- bő olaj a sütéshez
A gluténmentes csirkenuggetshez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük egy késes aprítógépbe a sajtkrémmel, a fokhagymaporral, a zabliszttel, a sóval, borssal és a tojássárgájával együtt, és krémesre zúzzuk. Közben az olajat elkezdjük felmelegíteni egy serpenyőben.
Enyhén olajos kézzel kis falatkákat formázunk a húsos masszából, és először a zablisztbe, majd az enyhén felvert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk, majd 170 fokos olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük őket.
Az édeskrumplit hasábokra vágjuk és a forró, 180 fokos olajban 4-5 perc alatt megsütjük, majd azt is konyhai papírtörlőre szedjük. Tálaláskor ketchupot kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a gluténmentes csirkenuggets receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!