Hozzávalók
- 1 fej salottahagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 - 10 szem kalamata olívabogyó
- 200 g spagetti
- só
- 50 g paradicsompüré
- kb. 150 ml a tészta főzővizéből
- 1 ek cukor
- őrölt bors
- ½ csokor bazsalikom
- 125 g parmezán
Hozzávalók
- 1 fej salottahagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 - 10 szem kalamata olívabogyó
- 200 g spagetti
- só
- 50 g paradicsompüré
- kb. 150 ml a tészta főzővizéből
- 1 ek cukor
- őrölt bors
- ½ csokor bazsalikom
- 125 g parmezán
A tökéletes paradicsomos spagettihez először a megtisztított salottahagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd mehet bele a kimagozott, csíkokra vágott olívabogyó is. Közben a spagettit bő, sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de megtartunk a főzővízből.
A hagymás alapba kanalazzuk a paradicsompürét, amit a tészta főzővizéből ízlés szerint higítunk, mi kb. 150 ml-t használtunk. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.
A bazsalikomot vékony szálakra szeljük, a mártásba dobjuk, végül a parmezán kb. felét is belereszeljük, és elkeverjük. A tésztát olajozás nélkül keverjük a mártásba, hogy könnyebben megtapadjon rajta a szósz, majd tányérba szedjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és bazsalikommal díszítjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!