Hozzávalók
A wraphez
- 100 g friss bébispenót
- kb. 300 g hideg víz
- 140 g liszt
- só
A töltelékhez
- 1 db friss paradicsom
- 1 db érett avokádó
- 1 db lime
- só
- 2 ek krémsajt (kb. 50 g)
A díszítéshez
- 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 140 g)
- ½ db kígyóuborka (kb. 120 g)
- pár szem fekete és zöld olajbogyó (jó, ha töltött, így ez lehet a szeme)
- 50 g minimozzarella
- 1 marék tortillachips (háromszög)
- 10 szál ropi
Hozzávalók
A wraphez
- 100 g friss bébispenót
- kb. 300 g hideg víz
- 140 g liszt
- só
A töltelékhez
- 1 db friss paradicsom
- 1 db érett avokádó
- 1 db lime
- só
- 2 ek krémsajt (kb. 50 g)
A díszítéshez
- 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 140 g)
- ½ db kígyóuborka (kb. 120 g)
- pár szem fekete és zöld olajbogyó (jó, ha töltött, így ez lehet a szeme)
- 50 g minimozzarella
- 1 marék tortillachips (háromszög)
- 10 szál ropi
A wrap zöld színét természetesen nem Frankenstein, hanem a spenótos alap adja. Ehhez a bébispenótot és a vizet összeturmixoljuk. Ezután a gépben hozzáadjuk a lisztet és a sót, és az egészet jól összekeverjük. Egy forró, tapadásmentes palacsintasütőben kisütjük a wrapeket, kb. 4 kisebb darab lesz a tésztából. Hagyjuk őket kihűlni.
Ezalatt a díszítéshez és a töltelékhez a paprikát gerezdekre vágjuk, az uborkát karikákra, a paradicsomot apró kockákra, az avokádót pedig ízlés szerint szintén apróra vágjuk, vagy krémesítjük egy villával. Az avokádóhoz adunk egy kis lime-ot, illetve sót. Az olajbogyókat karikára vágjuk, a mozzarellát pedig kisebb darabokra.
A kihűlt wrapek kevésbé zöld oldalára kenjük a krémsajtot, megszórjuk avokádó- és paradicsomkockákkal, és ha szeretnénk, egy kevés összetört tortillachipset is tehetünk bele. Hasonlóan becsomagoljuk, mint a hortobágyi palacsintát (a tetejét és az alját behajtjuk, majd rá az oldalait, és megfordítjuk).
Elkészítjük a szörnyarcokat, egy kis maradék krémsajttal odatapasztjuk a „haját” (tortilla), a szeme lehet olajbogyó-karika vagy uborka, a szája pedig paprikaszelet. A füléhez a kész tekercsbe szúrunk 1-1 ropit, rá pedig kis darab sajtokat.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
TIPP: Hűtve másnapig eláll, így nyugodtan mehet az uzsidobozba! Bármivel megtölthetjük: mehet bele sonka, sajt, bármilyen zöldség, saláta is. A legjobb, ha a gyerkőcre bízzuk a díszítését!
Ajánlott életkor:
3 év feletti gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.
Ha tetszett a spenótos wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!