Hozzávalók
- 500 ml tej
- 130 g búzadara
- 50 g kristálycukor
- 200 g mascarpone
- ½ csomag töltött csokis keksz (154 g-os kiszerelés)
A cukros tejfölhöz
- 350 g tejföl
- 3 ek porcukor
Tejbegrízgombóc porcukros tejföllel
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 130 g búzadara
- 50 g kristálycukor
- 200 g mascarpone
- ½ csomag töltött csokis keksz (154 g-os kiszerelés)
A cukros tejfölhöz
- 350 g tejföl
- 3 ek porcukor
A tejbegrízgombóc porcukros tejföllel recept elkészítésének első lépéseként elkészítjük a tejbegrízt. Ehhez egy gyorsforralóba vagy lábasba öntjük a tejet a darával és a cukorral együtt, majd az egészet elkeverjük és közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Érdemes a tetejére egy fóliát rakni, mert így nem bőrösödik be a teteje.
Miután kihűlt, egy robotgéppel hozzákeverjük a mascarponét, és a kekszek belsejéből kikapart tölteléket. A kekszeket egy konyhai aprítógépbe tesszük és morzsalékossá zúzzuk. A tejbegrízből a golflabdánál kicsit nagyobb gombócokat formázunk és beleforgatjuk a kekszmorzsába. Érdemes először kb. 4-5 gombócot belehempergetni a morzsába, majd utána tiszta kézzel kivenni őket, aztán jöhet az újabb adag, így elkerülhetjük, hogy az igazán látványos fekete külső bemaszatolódjon. A tejfölben elkeverjük a porcukrot, és azzal szervírozzuk a gombócokat.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejbegrízgombóc porcukros tejföllel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!