Hozzávalók
- 180 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 150 g puha vaj
- 2 db tojás
- 200 ml tejföl
- 200 g liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 12 g sütőpor
- 500 g friss, magozott cseresznye
Cseresznyés kakaós süti
Hozzávalók
- 180 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 150 g puha vaj
- 2 db tojás
- 200 ml tejföl
- 200 g liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 12 g sütőpor
- 500 g friss, magozott cseresznye
A cukrot, vaníliás cukrot a puha vajjal robotgéppel kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, eldolgozzuk. Beleöntjük a tejfölt, a lisztet, a kakaóport, sütőport és egyneműre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rádobáljuk a kimagozott cseresznyét, picit belenyomkodjuk és 180 fokon, légkeveréses programon 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha úgy látjuk, hogy a cseresznyék elkezdenek pirulni, akkor vegyük ki a sütit, tegyünk rá egy alufóliát és rakjuk vissza, amíg el nem készül. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.