Hozzávalók
- 300 g burgonya
- 150 g finomliszt
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk sütőpor
- 4 ek tej
- 1 db tojás
- 50 ml étolaj
- 150 ml tejföl
Újhagymás-krumplis lepény
tálaltam, tejföllel a lepényrétegek között, szóval már külsőre is elég hívogató. Olcsó és egyszerű köret vagy nasi, ráadásul brutál finom!
Hozzávalók
- 300 g burgonya
- 150 g finomliszt
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk sütőpor
- 4 ek tej
- 1 db tojás
- 50 ml étolaj
- 150 ml tejföl
Az újhagymás-krumplis lepény elkészítésének első lépéseként a megpucolt burgonyát lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a felkarikázott újhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, a sütőporral, a tejjel és a tojással.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, közepes hőmérsékleten. Evőkanálnyi adagokat szedünk a masszából és kissé lenyomkodjuk a serpenyőben. (A serpenyő méretétől függ, hogy hány adag fér bele egyszerre.) Nem baj, ha nem szabályos kör alakú lesz a lepényünk, a rusztikusság még jól is áll neki. 😀 1-2 percig közepesen magas lángon sütjük oldalanként, amíg aranybarna nem lesz.
Amikor a sütéssel megvagyunk, kezdődhet a rétegezés. Krumplis lepény, tejföl, krumplis lepény, tejföl… egészen addig, míg koronaként felkerül az utolsó krumplis lepényünk a torony tetejére.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 4-5 perc
Ha tetszett az újhagymás-krumplis lepény recepje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!