Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 70 g zellergumó
- ½ szál sárgarépa (150 g/szál)
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 2 tk provence-i fűszerkeverék
- 300 g passata
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 ½ kg burgonya
- 80 g gouda sajt
Darált húsos tepsis krumpli
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 70 g zellergumó
- ½ szál sárgarépa (150 g/szál)
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 2 tk provence-i fűszerkeverék
- 300 g passata
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 ½ kg burgonya
- 80 g gouda sajt
A darált húsos tepsis krumpli ragujához egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát, zellert és répát. Rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és tovább pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a passatát, felöntjük az alaplével és 30 percig főzzük.
A krumplit megtisztítjuk, fél cm-es szeletekre vágjuk, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és egy tepsire rakjuk. Rászedjük a ragut, ráreszeljük a sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a darált húsos tepsis krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!