Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

6
pho-re
+
1 kg marhalábszár
1 kg ALDI Húsmester sertés húsos csont
1 kg marhafarok
4 db csillagánizs
2 db fahéjrúd
3 db félig lereszelt szerecsendió
3 szem szegfűszeg
24 szem fekete bors
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 db friss piros chili
1 fej vöröshagyma (nagy)
1 db friss gyömbér (nagyobb)
5 l víz
3 db zselatinlap
1 tk barna cukor
2 ek halszósz

Az összeállításhoz

újhagyma
chili
lime karikák
friss koriander
mungóbabcsíra
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tél legnagyobb menősége: PHO KOCSONYA!

A pho levest nem kell senkinek bemutatnom, viszont van egy dolog, amit igen: ez a pho KOCSONYA! Na, ennek tuti, hogy mindenki a csodájára jár majd!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6
pho-re
+
1 kg marhalábszár
1 kg ALDI Húsmester sertés húsos csont
1 kg marhafarok
4 db csillagánizs
2 db fahéjrúd
3 db félig lereszelt szerecsendió
3 szem szegfűszeg
24 szem fekete bors
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 db friss piros chili
1 fej vöröshagyma (nagy)
1 db friss gyömbér (nagyobb)
5 l víz
3 db zselatinlap
1 tk barna cukor
2 ek halszósz

Az összeállításhoz

újhagyma
chili
lime karikák
friss koriander
mungóbabcsíra
Bevásárlólistához adom

A húsokat és csontokat egy tepsire rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Félidőben egy óriási fazékban lepirítjuk a fűszereket és ízesítőket: (az a jó ha megégnek kicsit) az elfelezett hagymát, felszeletelt gyömbért, chilit, csillagánizst, fahéjrudat, szerecsendiót, fekete borsot és a fokhagymákat.

Ezután belerakjuk a megpirított húst, a szafttal együtt, átforgatjuk a fűszerekkel és ekkor öntjük rá a hideg vizet. Gazdagon megsózzuk, megszórjuk a cukorral, beleöntjük a halszószt, felforraljuk, majd kis lángon 5 órán át főzzük. Ha letelt az idő, a húst és a csontot kiszedjük a levesből és a levet átszűrjük.

Egy pelenkával kibélelt szűrőn is leszűrjük, hogy egészen tiszta legyen. A vízbe áztatott zselatinlapokat is feloldjuk benne. Pár szál újhagymát és chilit egy száraz serpenyőben lepirítunk, majd a tányérok aljára rakjuk. Lime szeleteket, friss koriandert és mungóbabcsírát rakunk még mellé. A tányérokat felöntjük a levessel és 1 éjszakán át hideg helyen pihentetjük, hogy kocsonyává dermedjen.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások