Hirdetés
Bespájzolva

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Hozzávalók

7 - 8
főre
+

A tésztához

150 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
2 db tojássárgája
1 ½ ek olívaolaj

A leveshez

2 db kacsa far-hát
4 db kacsaszárny
2 db kacsacomb
4 db kacsanyak
2 fej hagyma (héjával)
8 szem egész bors
7 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
1 db zellergumó
6 szál répa
4 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Nincs is jobb egy jó forró húslevesnél, bármikor jöhet. Most megmutatom nektek, hogy az én kacsalevesem mitől lesz tökéletesen sötét, aranyló színű.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
főre
+

A tésztához

150 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
2 db tojássárgája
1 ½ ek olívaolaj

A leveshez

2 db kacsa far-hát
4 db kacsaszárny
2 db kacsacomb
4 db kacsanyak
2 fej hagyma (héjával)
8 szem egész bors
7 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
1 db zellergumó
6 szál répa
4 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta alapanyagait egy robotgépben nagyjából összedolgozzuk, kiszedjük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliázzuk és hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.

A kacsarészeket egy tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra, aranybarnára sütjük. A 2 hagymát jól megmossuk, majd félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben maximum lángon feketére sütjük vágott résszel lefelé. Ezektől a technikáktól lesz a levesünk gyönyörű, sötét, aranyszínű.

Az kacsarészeket, a szemes borsot, a hagymát, a vizet és a fokhagymát egy nagy fazékba tesszük, ízlés szerint sózzuk, majd gyöngyözve főzzük 3-4 órán át, néha lehabozva a tetejét. A 3-4 óra letelte után beletesszük a zöldségeket, és addig főzzük gyöngyözve, amíg meg nem főttek, ez kb. 1 óra. A levesből óvatosan kiszedjük a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szövésű szűrőn és tiszta konyharuhán keresztül leszűrjük a levest. 

A tésztánkat egy tésztanyújtó gép segítségével kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és gyufa méretű szálakat vágunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.

Ha tetszett az aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások