Hirdetés

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Hozzávalók

7 - 8
főre
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek olívaolaj

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
2 db kacsa far-hát
Hozzávaló kipipálva
4 db kacsaszárny
Hozzávaló kipipálva
2 db kacsacomb
Hozzávaló kipipálva
4 db kacsanyak
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma (héjával)
Hozzávaló kipipálva
8 szem egész bors
Hozzávaló kipipálva
7 l víz
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 db karalábé
Hozzávaló kipipálva
1 db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
6 szál répa
Hozzávaló kipipálva
4 szál fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Nincs is jobb egy jó forró húslevesnél, bármikor jöhet. Most megmutatom nektek, hogy az én kacsalevesem mitől lesz tökéletesen sötét, aranyló színű.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
főre
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
1 ½ ek olívaolaj

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
2 db kacsa far-hát
Hozzávaló kipipálva
4 db kacsaszárny
Hozzávaló kipipálva
2 db kacsacomb
Hozzávaló kipipálva
4 db kacsanyak
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma (héjával)
Hozzávaló kipipálva
8 szem egész bors
Hozzávaló kipipálva
7 l víz
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 db karalábé
Hozzávaló kipipálva
1 db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
6 szál répa
Hozzávaló kipipálva
4 szál fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta alapanyagait egy robotgépben nagyjából összedolgozzuk, kiszedjük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliázzuk és hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.

A kacsarészeket egy tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra, aranybarnára sütjük. A 2 hagymát jól megmossuk, majd félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben maximum lángon feketére sütjük vágott résszel lefelé. Ezektől a technikáktól lesz a levesünk gyönyörű, sötét, aranyszínű.

Az kacsarészeket, a szemes borsot, a hagymát, a vizet és a fokhagymát egy nagy fazékba tesszük, ízlés szerint sózzuk, majd gyöngyözve főzzük 3-4 órán át, néha lehabozva a tetejét. A 3-4 óra letelte után beletesszük a zöldségeket, és addig főzzük gyöngyözve, amíg meg nem főttek, ez kb. 1 óra. A levesből óvatosan kiszedjük a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szövésű szűrőn és tiszta konyharuhán keresztül leszűrjük a levest. 

A tésztánkat egy tésztanyújtó gép segítségével kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és gyufa méretű szálakat vágunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.

Ha tetszett az aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?