Hirdetés
Bespájzolva

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Hozzávalók

7 - 8
főre
+

A tésztához

150 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
2 db tojássárgája
1 ½ ek olívaolaj

A leveshez

2 db kacsa far-hát
4 db kacsaszárny
2 db kacsacomb
4 db kacsanyak
2 fej hagyma (héjával)
8 szem egész bors
7 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
1 db zellergumó
6 szál répa
4 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával

Nincs is jobb egy jó forró húslevesnél, bármikor jöhet. Most megmutatom nektek, hogy az én kacsalevesem mitől lesz tökéletesen sötét, aranyló színű.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
főre
+

A tésztához

150 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
2 db tojássárgája
1 ½ ek olívaolaj

A leveshez

2 db kacsa far-hát
4 db kacsaszárny
2 db kacsacomb
4 db kacsanyak
2 fej hagyma (héjával)
8 szem egész bors
7 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
1 db zellergumó
6 szál répa
4 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A tészta alapanyagait egy robotgépben nagyjából összedolgozzuk, kiszedjük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliázzuk és hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.

A kacsarészeket egy tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra, aranybarnára sütjük. A 2 hagymát jól megmossuk, majd félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben maximum lángon feketére sütjük vágott résszel lefelé. Ezektől a technikáktól lesz a levesünk gyönyörű, sötét, aranyszínű.

Az kacsarészeket, a szemes borsot, a hagymát, a vizet és a fokhagymát egy nagy fazékba tesszük, ízlés szerint sózzuk, majd gyöngyözve főzzük 3-4 órán át, néha lehabozva a tetejét. A 3-4 óra letelte után beletesszük a zöldségeket, és addig főzzük gyöngyözve, amíg meg nem főttek, ez kb. 1 óra. A levesből óvatosan kiszedjük a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szövésű szűrőn és tiszta konyharuhán keresztül leszűrjük a levest. 

A tésztánkat egy tésztanyújtó gép segítségével kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és gyufa méretű szálakat vágunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.

Ha tetszett az aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások