Hirdetés
Hirdetés

Árpagyönggyel és körtével tuningolt sütőtökkrémleves

Ha már nektek is a könyökötökön jön ki a sütőtök és már az oly népszerű és egyszerű sütőtökkrémlevest is kipipáltátok a listáról, akkor próbáljátok ki ezt a nagyon izgalmas ízvilágú variációt! Egyrészt jól fogtok lakni vele, hiszen levesbetétként árpagyöngy került bele, másrészt ízeiben is különleges élményt nyújt, mivel kakukkfüves körteszeletekkel tuningoltuk fel.
Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre

A leveshez:

  • 300 ml víz
  • 300 ml tej
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 2 marék árpagyöngy
  • 400 g fagyasztott sütőtökkrémleves zöldségkeverék

A feltéthez:

  • 1 ek vaj
  • 5 levél zsálya
  • só, bors

A borban párolt körtéhez:

  • 1 körte
  • 100 ml fehérbor
  • 100 ml víz
  • só, bors
  • 1 csipet kakukkfű
  • reszelt szerecsendió
  • egy kevés szárított chili

Egy lábasban a vizet és a tejet összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a vajat és az egész fokhagymagerezdeket. Beleszórjuk az árpagyöngyöt és puhára főzzük. A körte középső részéből néhány vékony szeletet vágunk. Egy serpenyőbe öntjük a bort és a vizet, beletesszük a körteszeleteket a fűszerekkel együtt és puhára pároljuk.

Az árpagyöngyöt leszűrjük (de a főzőlevét és a fokhagymákat felfogjuk!) leöblítjük és félrerakjuk. Egy lábasba szórjuk a sütőtökmixet, hozzáöntjük az árpagyöngy főzőlevét a fokhagymákkal és főzni kezdjük, majd a végén krémesre turmixoljuk. Egy másik serpenyőben felhevítünk egy evőkanál vajat, beledobjuk a zsályaleveleket és a lecsöpögtetett árpagyönygyöt, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. A levest a pirított zsályás árpagyönggyel, a borban párolt körteszeletekkel és néhány csepp olívaolajjal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?