Hirdetés

Az ellenállhatatlan meggyleves

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 - 4 rúd fahéj
1 ek szegfűszeg
2 l víz
100 g cukor
½ db citrom leve
1 kg meggy
3 ek liszt
200 ml tejföl
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az ellenállhatatlan meggyleves

Talán nincs olyan család, aki a meggyszezonban ne könyörögne egy jó kis hideg meggylevesért. A Street Kitchen-család is épp ilyen, úgyhogy az egyik ebédünk egy nagy fazék volt ebből.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 - 4 rúd fahéj
1 ek szegfűszeg
2 l víz
100 g cukor
½ db citrom leve
1 kg meggy
3 ek liszt
200 ml tejföl
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A fahéjat és a szegfűszeget 200 ml vízben felforraljuk, és 15 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük. Közben a maradék vízhez adjuk a cukrot és a citromlevet, ezt is felforraljuk, hozzáadjuk a fűszerkivonatot, és beletesszük a magozott meggyet. 

Ha felforrt, a lisztből, a tejfölből és kb. 100 ml vízből habarást készítünk, és a forrásban lévő leveshez adjuk. Ha újra felforrt a leves, hozzáadjuk a tejszínt, majd lehűtjük, és hűtőben tároljuk.  Meggyleves

Ha tetszett a meggyleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások