Hozzávalók
- 2 - 4 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- 2 l víz
- 100 g cukor
- ½ db citrom leve
- 1 kg meggy
- 3 ek liszt
- 200 ml tejföl
- 200 ml tejszín
Hozzávalók
- 2 - 4 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- 2 l víz
- 100 g cukor
- ½ db citrom leve
- 1 kg meggy
- 3 ek liszt
- 200 ml tejföl
- 200 ml tejszín
A fahéjat és a szegfűszeget 200 ml vízben felforraljuk, és 15 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük. Közben a maradék 1,8 liter vízhez adjuk a cukrot és a citromlevet, ezt is felforraljuk, hozzáadjuk a fűszerkivonatot, és beletesszük a magozott meggyet.
Ha felforrt, a lisztből, a tejfölből és kb. 100 ml vízből habarást készítünk, szedünk hozzá egy merőkanállal a levesből, elkeverjük, majd az egészet a forrásban lévő leveshez adjuk. Ha újra felforrt a leves, hozzáadjuk a tejszínt, majd lehűtjük, és hűtőben tároljuk. Meggyleves
Ha tetszett a meggyleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!