Hozzávalók
- 1 kg tisztított borjúcomb
- só, bors
- 2 ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 - 300 ml fehérbor
- 4 szál répa
- 3 szál fehérrépa
- 0.25 db zellergumó
- 1 fej karalábé (kisebb)
- 2 - 2 ½ l alaplé/víz
- 2 db krumpli
- 3 ág friss tárkony
- 300 ml tejszín
- ½ db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 1 kg tisztított borjúcomb
- só, bors
- 2 ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 - 300 ml fehérbor
- 4 szál répa
- 3 szál fehérrépa
- 0.25 db zellergumó
- 1 fej karalábé (kisebb)
- 2 - 2 ½ l alaplé/víz
- 2 db krumpli
- 3 ág friss tárkony
- 300 ml tejszín
- ½ db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
A combot kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a liszttel. Egy nagy edényben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Szinte elforraljuk az egészet, majd belerakjuk a húst, a 2 x 2 cm nagyságúra vágott zöldségeket (a krumpli kivételével), felöntjük az alaplével, és lassú tűzön legalább 1,5 órát főzzük, vagy ameddig a hús meg nem puhul. Miután letelt az idő vagy megpuhult a hús, belerakjuk a kis kockákra vágott krumplit és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután a tejszínt egy külön tálban elkeverjük egy kevés lével (hőkiegyenlítés), visszaöntjük a levesbe, és ha rottyant egyet, kész. Pár csepp citromlével és frissen aprított petrezselyemmel fejezzük be.
Ha tetszett a borjúraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!