Hirdetés

Brokkolifőzelék juicy lucy kolbásszal

Hozzávalók

2
főre
+

A főzelékhez

1 fej brokkoli
1 fej hagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
½ db szerecsendió
só, bors
1 ek liszt
200 ml tejszín
250 ml víz
2 ek olaj

A kolbászokhoz

400 g darált marhahús
100 g vörös cheddar sajt
só, bors
3 ek olaj a sütéshez
Hirdetés

Brokkolifőzelék juicy lucy kolbásszal

Brokkoliból nem sokan készítenek főzeléket, pedig nagyon egyszerű, és nem mellesleg iszonyú finom is! A kis juicy lucy kolbászkák pedig még nagyobbat dobnak rajta, és igazán izgalmassá varázsolják ezt a kb. fél óra alatt összedobható kaját.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A főzelékhez

1 fej brokkoli
1 fej hagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
½ db szerecsendió
só, bors
1 ek liszt
200 ml tejszín
250 ml víz
2 ek olaj

A kolbászokhoz

400 g darált marhahús
100 g vörös cheddar sajt
só, bors
3 ek olaj a sütéshez

A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a víz kb. felével majdnem teljesen készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Ezután a maradék vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt. Hozzákeverjük a brokkolihoz, megvárjuk hogy felforrjon, közben kevergetjük. Ha felforrt, kb. 1 merőkanálnyit kiszedünk a főzelékből, majd egy botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük. Így lesz igazán krémes a végeredmény.

A húst alaposan sózzuk, borsozzuk,majd összekeverjük. A cheddarból kb. 1×5 cm batonokat (hasábokat) vágunk, majd a darált húst köré formázzuk. Meghegergetjük és összetömörítjük a húst a sajt körül, hogy sütés közben ne olvadjon ki a réseken. Ezután serpenyőben kevés olajon süssük megsütjük húst, ügyelve rá, hogy ne legyen túl magas a hőfok, különben kívül megég, belül nyers marad.

A főzelék feltéteként tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások