Hirdetés
Bespájzolva

Céklás borjúraguleves

Hozzávalók

4
főre
+
- 1 db cékla
400 g borjúcomb
2 - 3 szál répa
1 szál fehérrépa
0.25 db zellergumó
½ db karalábé
olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek liszt
só, bors
150 ml tejszín
1 db citrom
1 csokor tárkony vagy petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Céklás borjúraguleves

Nálunk, magyaroknál talán a húsleves után a másik legnépszerűbb leves a raguleves. Egyszerűen imádom! Többféleképpen is el lehet készíteni – én most céklával csináltam, ami nemcsak az ízét, de a színét is abszolút izgalmassá teszi ennek az ételnek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
- 1 db cékla
400 g borjúcomb
2 - 3 szál répa
1 szál fehérrépa
0.25 db zellergumó
½ db karalábé
olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek liszt
só, bors
150 ml tejszín
1 db citrom
1 csokor tárkony vagy petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt puhára sütjük.

A húst nagyjából másfél, a zöldségeket – a hagyma és fokhagyma kivételével – körülbelül egycentis kockákra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és elkezdjük lepirítani az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzádobjuk a húst. Körülbelül 2 perc pirítás után jöhetnek rá a felkockázott zöldségek, amiket szintén 1-2 percig pirítunk. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és felöntjük körülbelül 1,5 liter vízzel (a mennyiség a zöldségek méretétől függ). A lényeg, hogy annyi folyadékkal öntsük fel az ételt, hogy egy kellemes sűrűségű levest kapjunk. Ha sok a víz, nem lesz karaktere a levesnek. Amikor felforrt a leves, lejjebb vesszük a hőfokot, és lassú tűzön főzzük tovább 40-50 percig. Közben sózzuk, borsozzuk.

Amikor a leves már majdnem elkészült, hozzádobjuk a megsült, szintén egycentisre kockázott céklát is, majd beleöntjük a tejszínt, forraljunk rajta egyet, és a citrom segítségével beállítjuk a leves fanyarságát. Fél citrom nyugodtan mehet bele, a másik felét pedig cikkekre vágjuk, és a leves mellé tálaljuk. Opcionálisan friss tárkonyt vagy petrezselymet szórhatunk a levesbe.    

Céklás borjúraguleves

Ha tetszett a céklás borjúraguleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások