Hirdetés
Karácsonyi menü

Csicseriborsó-főzelék

Hirdetés
A közel-keleti konyhában jól ismert alapanyag most találkozik a magyaros ízvilággal, és egy főzelék formájában kápráztatja el a nagyérdeműt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk a vajon, majd fűszerezzük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, és 15-20 perc alatt készre főzzük. 

Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkeverjük a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítjük a főzeléket. Végül pirított pitával és grillezett virslivel tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások