Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
1 tk füstölt pirospaprika
500 g GARTENKRONE csicseriborsó
só, bors
1 tk római kömény
50 g tejföl
50 g liszt

A feltéthez

2 db pita
2 db virsli
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csicseriborsó-főzelék

A közel-keleti konyhában jól ismert alapanyag most találkozik a magyaros ízvilággal, és egy főzelék formájában kápráztatja el a nagyérdeműt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
1 tk füstölt pirospaprika
500 g GARTENKRONE csicseriborsó
só, bors
1 tk római kömény
50 g tejföl
50 g liszt

A feltéthez

2 db pita
2 db virsli
Bevásárlólistához adom

Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk a vajon, majd fűszerezzük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, és 15-20 perc alatt készre főzzük. 

Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkeverjük a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítjük a főzeléket. Végül pirított pitával és grillezett virslivel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások