Hirdetés

Csirkehúsgolyós nyári leves

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
2 szál répa
2 szál zellerszár
3 - 3 ½ l alaplé vagy víz
só, bors
2 db krumpli
300 g fagyasztott borsó
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom

A húsgolyóhoz

1 db csirkemell
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
1 db tojás
5 ek panko morzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csirkehúsgolyós nyári leves

Igazi laktató, de könnyebb nyári leveske, amit szinte bármilyen zöldséggel variálhattok! A húsgolyóreceptet pedig mentsétek le külön is, mert egy adag sült krumplival és salival tökéletes főétel lesz belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
2 szál répa
2 szál zellerszár
3 - 3 ½ l alaplé vagy víz
só, bors
2 db krumpli
300 g fagyasztott borsó
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom

A húsgolyóhoz

1 db csirkemell
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
1 db tojás
5 ek panko morzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A húsgolyóhoz a kis kockákra vágott csirkemellet egy aprítógépben elkezdjük lezúzni. Ezután belerakjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.

Ezután a lábasban, amiben a levest fogjuk főzni, alaposan körbepirítjuk az olajon, kiszedjük, és beledobjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a krumpli és a borsó kivételével. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhultak. Ekkor belerakjuk a krumplit, a húsgolyókat és tovább főzzük, amíg a krumpli félig meg nem puhul. Ekkor jöhet bele a borsó is. Ha minden megfőtt, elzárjuk, és beleszórjuk a zöld fűszereket.

Ha tetszett a csirkehúsgolyós nyári leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások