Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 szál répa
- 2 szál zellerszár
- 2 l alaplé vagy víz
- só, bors
- 2 db krumpli
- 150 g fagyasztott borsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
A húsgolyóhoz
- 1 db csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 szál répa
- 2 szál zellerszár
- 2 l alaplé vagy víz
- só, bors
- 2 db krumpli
- 150 g fagyasztott borsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
A húsgolyóhoz
- 1 db csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
A csirkehúsgolyós nyári leves nagyon egyszerűen elkészíthető. A húsgolyóhoz a kis kockákra vágott csirkemellet egy aprítógépben elkezdjük lezúzni. Ezután belerakjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
Ezután a lábasban, amiben a levest fogjuk főzni, alaposan körbepirítjuk az olajon, kiszedjük, és beledobjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a krumpli és a borsó kivételével. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhultak. Ekkor belerakjuk a krumplit, a húsgolyókat és tovább főzzük, amíg a krumpli félig meg nem puhul. Ekkor jöhet bele a borsó is. Ha minden megfőtt, elzárjuk, és beleszórjuk a zöld fűszereket.
Ha tetszett a csirkehúsgolyós nyári leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fullos leves, ha szereted folyadékkal kezdeni az étkezéseket! Bár pár leves van olyan tartalmas, mint egy főétel, szerintünk egy “rendes” menü levessel kezdődik, és desszerttel végződik – miközben van főétel is!
Paradicsomos lilakáposzta-krémleves