Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 szál répa
- 2 szál zellerszár
- 2 l alaplé vagy víz
- só, bors
- 2 db krumpli
- 150 g fagyasztott borsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
A húsgolyóhoz
- 1 db csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 szál répa
- 2 szál zellerszár
- 2 l alaplé vagy víz
- só, bors
- 2 db krumpli
- 150 g fagyasztott borsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
A húsgolyóhoz
- 1 db csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
A húsgolyóhoz a kis kockákra vágott csirkemellet egy aprítógépben elkezdjük lezúzni. Ezután belerakjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
Ezután a lábasban, amiben a levest fogjuk főzni, alaposan körbepirítjuk az olajon, kiszedjük, és beledobjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a krumpli és a borsó kivételével. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhultak. Ekkor belerakjuk a krumplit, a húsgolyókat és tovább főzzük, amíg a krumpli félig meg nem puhul. Ekkor jöhet bele a borsó is. Ha minden megfőtt, elzárjuk, és beleszórjuk a zöld fűszereket.
Ha tetszett a csirkehúsgolyós nyári leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!