Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

6
főre
+

A csontleveshez

1 kg levesbe való csontos marhahús
1 fej hagyma (nagyobb)
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér levéllel
1 db zellergumó
1 db karalábé
3 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
víz
10 - 12 szem egész fekete bors

A levesbetéthez

100 g fagyasztott zöldborsó
1 szál sárgarépa
½ db karalábé

A réteshez

5 ek olaj
500 g ALDI Húsmester darált sertéshús
1 fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 tk sűrített paradicsom
só, bors
0.25 db szerecsendió
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt majoranna
1 tk pirospaprika
2 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
100 g vaj
3 réteg réteslap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Csontleves húsos rétessel

Ez tulajdonképpen az osztrákok - egyébként kimondhatatlan - Fleischstrudelsuppe nevű levese, amivel már biztosan sokan találkoztatok a hütték környékén. Nem véletlen, hiszen egy iszonyatosan király téli levesről van szó, és bár elsőre kicsit furcsa lehet, hogy egy rétest dobunk a forró lébe, higgyétek el, nagyon jól működik, szóval próbáljátok ki mindenképp!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A csontleveshez

1 kg levesbe való csontos marhahús
1 fej hagyma (nagyobb)
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér levéllel
1 db zellergumó
1 db karalábé
3 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
víz
10 - 12 szem egész fekete bors

A levesbetéthez

100 g fagyasztott zöldborsó
1 szál sárgarépa
½ db karalábé

A réteshez

5 ek olaj
500 g ALDI Húsmester darált sertéshús
1 fej hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 tk sűrített paradicsom
só, bors
0.25 db szerecsendió
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt majoranna
1 tk pirospaprika
2 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
100 g vaj
3 réteg réteslap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A marhahúst egy tepsibe rakjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az egész meg nem pirul. 

Egy nagy lábasban elkezdjük lepirítani a csontleveshez a zöldségeket: az elfelezett hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét és a fokhagymát. Kevés olajat adunk hozzá. Ha jól lepirultak, rárakjuk a megsült csontos húst, és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Belerakjuk a borsot, a petrezselyemlevelet, sózzuk, és lassan felforraljuk. Ha feljött a hab a tetejére, leszedjük, és további 4-5 órát gyöngyöztetve főzzük.

A rétes töltelékéhez egy serpenyőt jól felhevítünk, kevés olajat öntünk bele, és elkezdjük pirítani rajta a húst. Rárakjuk a kétfajta hagymát, majd a sűrített paradicsomot, amit picit lepirítunk. Sózzuk, borsozzuk megszórjuk a fűszerekkel. Alaposan kihűtjük, majd egy tálba, rakjuk és belekeverjük a tojást és a zsemlemorzsát.

A vajat megbarnítjuk: egy gyorsforralóban elkezdjük melegíteni, és ha felforr, utána figyeljünk, hogy ne feketedjen meg, hanem dióbarna legyen. Ezután kiöntjük egy tálkába, hogy ne melegedjen tovább. 

Egy vizes konyharuhát kiterítünk, és rárakjuk az első réteslapot. Lekenjük a vajjal, ezután megismételjük még kétszer. Amikor az utolsó réteget is lekentünk, rárakjuk a tölteléket úgy, hogy a lap ¾-éig legyen. Feltekerjük, egy tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. 

20 perc elteltével leszűrjük a levest, felforraljuk, és belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. 10 percig főzzük, majd jöhet bele 5 percre a zöldborsó is. 

Ha elkészült a rétes, felszeleteljük, a tálakba szedünk egy kis levest a zöldségekkel, rárakjuk a rétest, megszórjuk egy kevés friss petrezselyemmel, és tálaljuk.

Csontleves húsos rétessel tálalása

Ha tetszett a csontleves húsos rétessel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások