Hozzávalók
A krumplifőzelékhez:
- 50 ml olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 4 - 6 db babérlevél
- só, bors
- 1 kg krumpli
- 250 g görög joghurt
- 2 tk cukor
- 2 ek liszt
A cukkinifasírthoz
- 500 g cukkini
- 1 db kis sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 csipet oregánó
- 2 csipet majoranna
- 2 csipet kakukkfű
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- 50 g darált dió
- 1 db tojás
- 3 ek keményítő
- 4 ek olaj
Hozzávalók
A krumplifőzelékhez:
- 50 ml olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 4 - 6 db babérlevél
- só, bors
- 1 kg krumpli
- 250 g görög joghurt
- 2 tk cukor
- 2 ek liszt
A cukkinifasírthoz
- 500 g cukkini
- 1 db kis sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 csipet oregánó
- 2 csipet majoranna
- 2 csipet kakukkfű
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- 50 g darált dió
- 1 db tojás
- 3 ek keményítő
- 4 ek olaj
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadunk 100 ml vizet, megszórjuk a paprikával, majorannával, hozzáadjuk a babérlevelet, és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a 2 x 2 centis krumplikockákat, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a krumpli majdnem teljesen puhára főtt, hozzáadjuk a joghurtot, majd ha újra felforrt, 150 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, a cukorral együtt hozzáadjuk a főzelékhez, és felforraljuk.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit és a répát. 3 ek olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, fűszerezzük, és beletesszük a diót is. A zöldséges keveréket szárazra pirítjuk, majd kihűtjük. Ezután elkeverjük benne a tojást és a keményítőt. Vékonyan olajozott sütőpapírral bélelt tepsire 4-5 cm átmérőjű fasírtokat formázunk, amiknek a tetejét is megkenjük az olajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük őket.
Cukkinifasírt
Ha tetszett a cukkinifasírt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!