Hirdetés

Eperkrémleves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 kg eper
40 g vaj
2 ek cukor (lehet több is, ízlés dolga)
2 csipet őrölt szegfűszeg
10 g vaníliás cukor
½ db citrom héja reszelve
1 csapott ek liszt
200 g tejföl
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Eperkrémleves

Ebben a nyári melegben nem is nagyon kíván az ember hatalmas, kiadós fogásokat. A legjobb ilyenkor egy hűsítő, hideg gyümölcskrémleves, amit már előző nap elkészíthetsz és behűthetsz, kifejezetten jót tesz neki a pihentetés! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 kg eper
40 g vaj
2 ek cukor (lehet több is, ízlés dolga)
2 csipet őrölt szegfűszeg
10 g vaníliás cukor
½ db citrom héja reszelve
1 csapott ek liszt
200 g tejföl
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

Az eprek csumáját eltávolítjuk, és a vajon elkezdjük fonnyasztani a gyümölcsöket. Ezután hozzáadjuk a cukrot, majd amikor szirupos állagú kezd lenni, felöntjük kb. 200 ml vízzel. Jöhet bele a szegfűszeg, a vaníliás cukor és a citromhéj.

Kb. 100 ml vízben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd hozzákeverjük a tejszínt és a tejfölt. A tejszínes keverékkel felöntjük az epret, végül botmixerrel összezúzzuk a levest. Kihűtjük és hűtőben tároljuk. Pirított mandulával tálalhatjuk. 

Eperkrémleves

Ha tetszett az eperkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások