Hozzávalók
- 1 kg eper
- 40 g vaj
- 2 ek cukor (lehet több is, ízlés dolga)
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 10 g vaníliás cukor
- ½ db citrom héja reszelve
- 1 csapott ek liszt
- 200 g tejföl
- 200 ml tejszín
Hozzávalók
- 1 kg eper
- 40 g vaj
- 2 ek cukor (lehet több is, ízlés dolga)
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 10 g vaníliás cukor
- ½ db citrom héja reszelve
- 1 csapott ek liszt
- 200 g tejföl
- 200 ml tejszín
Az eprek csumáját eltávolítjuk, és a vajon elkezdjük fonnyasztani a gyümölcsöket. Ezután hozzáadjuk a cukrot, majd amikor szirupos állagú kezd lenni, felöntjük kb. 200 ml vízzel. Jöhet bele a szegfűszeg, a vaníliás cukor és a citromhéj.
Kb. 100 ml vízben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd hozzákeverjük a tejszínt és a tejfölt. A tejszínes keverékkel felöntjük az epret, végül botmixerrel összezúzzuk a levest. Kihűtjük és hűtőben tároljuk. Pirított mandulával tálalhatjuk.
Ha tetszett az eperkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!