Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej zeller (kisebb)
- 1 csapott tk pirospaprika
- 500 g fejtett tarkabab
- só, bors
- 2 l víz vagy alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek liszt
- 100 g tejföl
A csipetkéhez
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás (közepes)
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej zeller (kisebb)
- 1 csapott tk pirospaprika
- 500 g fejtett tarkabab
- só, bors
- 2 l víz vagy alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek liszt
- 100 g tejföl
A csipetkéhez
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás (közepes)
Az olajat egy nagyobb lábasban elkezdjük felhevíteni, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, 1-2 perc után pedig az apróra vágott fokhagymát is, és üvegesre pirítjuk őket. Közben kisebb kockákra vágjuk a zöldségeket, amiket rá is dobunk a piruló hagymákra. Pár percig ezeket is pirítjuk, majd mehet rá a pirospaprika, a tarkabab, só, bors és végül a víz. Puhára főzzük a zöldségeket, 45-50 perc alatt (kb. fél óra után pedig beledobjuk az összekötött petrezselyemcsokrot).
Míg fő a bab, elkészítjük a csipetkét, amihez összegyúrjuk a 3 hozzávalót, és apró golyócskákat tépünk belőle egy nagy tálba. Közben enyhén lisztezzük őket, nehogy összetapadjanak, ha pedig megvagyunk az összessel, beleszórjuk a levesbe. Még kb. 7-8 percig főzzük a levest. Utolsó lépésként a lisztet elkeverjük a tejföllel, felhígítjuk egy merőkanálnyi forró levessel, majd visszaöntjük az egészet a levesbe. Egyet még forralunk rajta, és tálalhatjuk is a forró levest egy nagy adag tejföllel és apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
Ha tetszett a fejtettbab-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!