Hirdetés

Grúz marharaguleves

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
3 ek olaj
1 kg csontos marhaszegy
2 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
2 tk sűrített paradicsom
300 ml passata
200 ml víz
1 ek szilvalekvár
1 db citrom
2 szál sárgarépa
100 g rizs
2 ek aprított dió
1 csokor friss koriander
1 csokor friss menta

Az alapléhez

a marhaszegy csont része
4 - 5 db babérlevél
½ db szerecsendió lereszelve
só,bors
3 l víz

A fűszerkeverékhez

1 tk őrölt koriander
1 tk morzsolt bazsalikom
1 tk morzsolt majoranna
1 tk őrölt kapor
2 tk pirospaprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grúz marharaguleves

Ha egyáltalán nem hétköznapi receptre vágytok, próbáljátok ki ezt a grúz levest: bár egy kicsit időigényes, de a fűszerektől és az alaplétől zseniális lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
3 ek olaj
1 kg csontos marhaszegy
2 fej vöröshagyma (nagy)
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
2 tk sűrített paradicsom
300 ml passata
200 ml víz
1 ek szilvalekvár
1 db citrom
2 szál sárgarépa
100 g rizs
2 ek aprított dió
1 csokor friss koriander
1 csokor friss menta

Az alapléhez

a marhaszegy csont része
4 - 5 db babérlevél
½ db szerecsendió lereszelve
só,bors
3 l víz

A fűszerkeverékhez

1 tk őrölt koriander
1 tk morzsolt bazsalikom
1 tk morzsolt majoranna
1 tk őrölt kapor
2 tk pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A csontról levágjuk a húsdarabokat és félretesszük. Az alapléhez a csontot egy nagy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, és ha felforrt, levesszük a lángot és egy órán át rotyogtatjuk tovább. Közben a habot a felszínéről leszedjük. Utána belerakjuk a fűszereket és tovább rotyogtatjuk egy órán keresztül. Ezután leszűrjük az alaplevet.

Egy nagy lábasban az olajon elkezdjük megpirítani a levágott húsdarabokat. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, rádobjuk a felszeletelt chilit is. Ezután a sűrített paradicsommal kicsit lepirítjuk az egészet. A fűszerkeverék hozzávalóit elkeverjük egy kis tálban és rászórjuk a húsra. Elkeverjük és felöntjük a passatával és a vízzel. Miután rottyant egyet belerakjuk a szilvalekvárt is.

Grúz marharaguleves

Ha egy kicsit besűrűsödött a ragu (kb. mint egy pörkölt), akkor felöntjük az alaplével, és belefacsarjuk a citrom levét. Felforraljuk, majd lassú tűzön 1 órán át főzzük. Ezután belerakjuk a felkockázott répát. Az egészet addig főzzük, amíg a hús és a répa is megpuhul. Ezután belerakjuk a rizst és azt is puhára főzzük. Ha sűrűnek találjuk a levest, öntsünk még bele egy kis vizet, és ha rottyant egyet, kész is. A legvégén adjuk hozzá a felaprított diót, mentát,koriandert is.

Ha tetszett a grúz marharaguleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások